Samsung släpper unik låt med frekvenser för att skapa medvetenhet kring hörsel
Hem PRODUKTNYHETER Samsung släpper nu unik låt med frekvenser för att skapa medvetenhet kring hörsel

Samsung släpper nu unik låt med frekvenser för att skapa medvetenhet kring hörsel

Publicerat av: Redaktionen

Samsung släpper en låt ihop med svenska Nea och norska Skinny Days i syfte att lyfta frågor kring hörselnedsättningar och uppmuntra till att njuta av musik på ett ansvarsfullt sätt.

Låten består av frekvenser och element som vanligtvis används i hörseltest och är producerad i samarbete med audiologen Peder Heggdal.

Över 1,5 miljoner svenskar lever med hörselnedsättningar, medvetet eller omedvetet. Inför den första festivalsommaren på tre år vill Samsung öka kännedomen kring att njuta av bra musik på ett ansvarsfullt sätt. Därför släpper Samsung, tillsammans med Nea och Skinny Days, låten Heartbeat som innehåller frekvenser som vanligtvis används i hörseltest.

– Teknik har alltid varit ett verktyg för fantastiska ljudupplevelser. Jag är stolt över att vi, som pionjärer inom meningsfull innovation, sätter människan och våra sinnen i centrum när vi skapar produkter. Ett exempel är hur Adapt Sound-funktionen i våra Galaxy Buds ger användaren möjlighet att justera och anpassa ljudet efter sina behov, och på så sätt förbättras hela ljudupplevelsen, säger Elin Wallberg, Brand & Corporate Citizenship Manager på Samsung Electronics Nordic.

Låten Heartbeat är skapad i syfte att belysa frågor kring hörselnedsättningar och innehåller element och frekvenser som är svårare att uppfatta av personer med känslighet för högfrekventa ljud. För att hjälpa lyssnaren att upptäcka frekvenserna har Samsung skapat en visualisering som visar var i låten frekvenserna finns.

De olika frekvenserna i låten är producerade av Peder Heggdal, audiolog och en av Norges ledande experter inom hörselnedsättningar. Låtens första segment innehåller frekvenser vid 17 kHz, 16 kHz och 10,6 kHz. Vissa frekvenser är lättare att urskilja medan andra är svårare beroende på lyssnarens hörsel. Det andra segmentet ingår i en del av spåret där ord har gömts bland andra ljud. Dessa ord kan vara svårare att urskilja för lyssnare med minskad känslighet för högfrekventa ljud.

Samsung släpper unik låt med frekvenser för att skapa medvetenhet kring hörsel– När du drabbas av hörselnedsättning försämras din förmåga att kunna njuta av musik på samma sätt som tidigare. Överdriven bullerexponering kan påverka funktionen att separera olika ljud och göra att de istället blandas ihop, alltså kan en högfrekvent hörselnedsättning göra det svårare att förstå texten i en låt förklarar Peder Heggdal, doktor i neurovetenskap och audiologi.

Låten Heartbeat av Nea och Skinny Days släpps på alla streamingplattformar den 3 juni 2022.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>