Samsung presenterar sin TV-lineup för 2021
Hem NYHETER Samsung presenterar sin TV-lineup för 2021

Samsung presenterar sin TV-lineup för 2021

Publicerat av: Redaktionen

Från MICRO LED och Samsung Neo QLED till bildskärmar och lifestyle-TV. Samsung omdefinierar TVn:s roll i hemmet med funktioner anpassade för konsumenternas nya behov och intressen.

Samsung presenterar sin TV-lineup för 2021

Samsung Electronics visade idag upp sin nya produktserie för 2021 under det virtuella eventet Unbox & Discover.

När människor som en följd av pandemin tillbringar mer tid hemma vill Samsung genom sina senaste innovationer låta konsumenter få ut det mesta möjliga av sina skärmar – så att de kan arbeta effektivt, kommunicera smidigt och utforska sina personliga passioner.

”På Samsung är vi stolta över att ständigt förnya oss för att förbättra konsumenternas vardag. Under det senaste året har teknik fått en ny betydelse i mångas liv, då våra hem har börjat användas som kontor, skolor och gym”, säger James Fishler, Senior Vice President, Home Entertainment Division, Samsung Electronics America. ”TVn:s roll i våra liv har vuxit och under 2021 fortsätter Samsung att omdefiniera TVn:s roll i hemmet”.

Utöver Samsungs innovativa förhållningssätt till nya funktioner, har Samsungs många innovationer inom funktionalitet och bildkvalitet gjort företaget till den främsta globala TV-tillverkaren 15 år i rad. År 2021 fortsätter Samsung att bryta ny mark för att erbjuda konsumenterna extraordinära tittarupplevelser.

MICRO LED kommer hem

Med fantastisk ljusstyrka, djup svärta och hög bildkvalitet erbjuder MICRO LED-teknologin en banbrytande tittarupplevelse. De oorganiska lysdioderna hjälper till att förhindra inbränning och säkerställer att skärmen behåller sin ursprungskvalitet under hela dess livstid.

2018 introducerade Samsung MICRO LED i form av ”The Wall” – ett konfigurerbart system av moduler som kan nå hela 292 tum. Med sin inneboende flexibilitet kräver ”The Wall” professionell installation i hemmet eller kontoret.

År 2021 tar Samsung MICRO LED-tekniken till nästa nivå. Nu kan konsumenter ta del av extraordinära filmupplevelser hemma utan behov av professionell montering och installation. MICRO LED finns i 110- och 99-tumsstorlekar globalt med säljstart i slutet av mars. En storlek på 88 tum lanseras i höst; och en på 76 ’tum kommer lanseras framöver.

MICRO LED kan bli fyra skärmar i en. Med 4Vue (Quad View) kan konsumenter titta på upp till fyra innehållskällor samtidigt. Håll koll på flera sporter samtidigt, eller streama en walkthrough samtidigt som du spelar själv. MICRO LED ger en verklighetstrogen bildkvalitet i enorm skala.

Samsung Neo QLED passar de flesta hem och intressen

Samsung utvecklade Samsung Neo QLED för att förbättra tittarupplevelsen, oavsett vad du tittar på. Samsung Neo QLED-upplevelsen definieras av Neo Quantum-processor och nya Quantum Mini-lysdioder. Quantum Mini-lysdioderna är bara 1/40 så stora som konventionella lysdioder och möjliggör ultrafin ljusstyrning. Med djup svärta, starka lampor och uppskalningsteknik smartare än någon Samsung-TV tidigare har erbjudit, ger Samsung Neo QLED en ultrarealistisk bild – oavsett om du tittar på en fotbollsmatch eller spelar på din konsol.

Samsung Neo QLED erbjuder också funktioner som förhöjer spelupplevelsen. Samsung Neo QLED och QLED erbjuder avancerade funktioner som gör dem till ett fenomenalt komplement till nästa generations spelkonsoller Dessutom hjälper de nya modellerna med Motion Xcelerator+ dig att se praktiskt att se praktiskt taget alla detaljer med otrolig 4k-klarhet, 120 bilder per sekund och en låg svarstid på 5,8 ms.

För att ytterligare leverera optimal spelprestanda har Samsung också samarbetat med AMD för att utveckla den första TV:n med Freesync Premium Pro-stöd för både PC- och konsolspel. Syftet är att leverera en exceptionell HDR-spelupplevelse. Dessutom hjälper Samsungs nya Game Bar spelare att snabbt övervaka kritiska aspekter av spelet. Du kan använda den för att få tillgång till Samsungs Super Ultrawide Gameview, som ger TV-skärmen ultrabreda bildförhållanden – något som traditionellt sett bara är tillgängligt på spelmonitorer.

För de som gillar att motionera erbjuder Samsung Neo QLED möjlighet till träning och ett hälsosamt liv, i det egna hemmet. Förra året, när människor inte kunde gå till gymmet som vanligt, sökte många efter olika sätt att hålla sig i form hemma. En lösningen blev Samsung Health, en omfattande fitness- och mindfulness-plattform som lanserades våren 2020 tillsammans med partnerappar för många typer av hälsoaktiviteter. Plattformen fungerar tillsammans med såväl Samsung Neo QLED som med mobila enheter och andra wearables.

År 2021 lägger Samsung Health till en Smart Trainer. Med hjälp av en valfri kamera som säljs separat använder Smart Trainer AI för att analysera din hållning och ge feedback i realtid för att förbättra din form när du följer instruktionsvideor. Samsung Health och Smart Trainer är för närvarande inte planerat att introduceras i Norden.

2021 kommer Samsung Neo QLEDs 8K-modeller (QN800A och QN900A) att finnas i storlekarna 65 ’tum, 75 ’tum och 85 tum’, medan 4K-modellerna (QN90A och QN85A) kommer finnas i ett ännu bredare urval med början på 50 ’tum.

TV-teknik som speglar din stil inomhus eller utomhus

Idag förväntar sig konsumenter upplevelser skräddarsydda efter deras behov, personliga smak och stil. Inom TV-kategorin Lifestyle erbjuder Samsung skärmar designade för olika konsumenter och olika utrymmen – både i och utanför hemmet.

The Frame förvandlar TV:n till ett konstverk som kan anpassas för att passa din smak och inredning. Med nya partnerskap inom konst, som NAVA Contemporary och Etsy, har The Frame nu mer originalkonst för att matcha individuella smaker. Det inkluderar också AI-baserad teknik för att automatiskt rekommendera konstverk baserat på dina val. Med en prenumeration* på Art Store kan du utveckla din egen personliga konstsamling med ett växande bibliotek på över 1400 konstverk från världsberömda institutioner. The Frame har också ökat fotolagringsutrymme från 500 megabyte 2020 till 6 gigabyte 2021, så att du kan lagra upp till 1200 foton i UHD-kvalitet. Från älskade klassiker till fantastiska fotografier, Art Store ger dig tillgång till en mängd innehåll för att anpassa din TV.

År 2021 kommer nya sätt att anpassa själva ramen – från nya monteringsalternativ som Slim Fit Wall Mount till fem nya ramalternativ. Dessutom har Samsung gjort ramen smalare än någonsin: bara 24,9 millimeter, ungefär samma djup som en faktisk bildram.

Samsung erbjuder också ett nytt sätt att visa upp 2021 The Frame med My Shelf, ett nytt tillbehör som släpps globalt senare i år som låter dig skapa en skräddarsydd vägg med personliga detaljer för att komplettera din skärm och inredning. My Shelf kan fästas i ramstorlekarna 55 tum, 65 tum och 75 tum och kommer att finnas i fyra olika färger: beige, vit, brun och svart.

För de som saknar filmupplevelsen representerar The Premiere, branschens första tredubbla laserprojektor med 4K-upplösning, nästa steg inom hemmabio. Traditionella lampprojektorer kan vara klumpiga och svåra att installera – och även om de erbjuder en stor skärm är upplösningen ibland långt sämre än hos en vanlig TV. The Premieres minimalistiska design med rundade kanter och en tygfinish passar in i de flesta hem. Placera bara Premiere cirka 5 tum eller längre från en monoton vägg eller ALR-skärm.

År 2020 flyttade Samsungs branschledande bildprestanda ut. Med The Terrace, Samsungs första utomhus-TV, kan konsumenter njuta av hög bildkvalitet, ljudprestanda och smarta funktioner, utomhus. Och de kan göra det bekymmersfritt; Terrace är vädertålig och har en IP55-klass som skyddar mot vatten och damm. Den är också enkelt att installera och ansluta till kabeltjänster och ett Wi-Fi-nätverk. Terrace finns i 55 tum, 65 tum och en ny 75 tum Full Sun-modell* planeras senare under året.

Skärmar som passar många behov – från produktivitet till spel

Under 2020 förändrades skärmens roll i hemmet dramatiskt. För många innebar detta införskaffandet av ytterligare skärmar för flera behov. Plötsligt blev en skärm som användes för att handla online eller hålla kontakten med vänner kritisk för vardagen, eftersom konsumenterna använde den för att få ut det mesta av arbete, skola och lek.

För att uppfylla denna efterfrågan är Smart Monitor Samsungs första skärm som ”gör allt”. Den kombinerar det bästa av bildskärm och TV. Smart Monitor är kompatibel med Wi-Fi, Bluetooth, Wireless DeX och Apple AirPlay 2, vilket gör att konsumenterna kan arbeta var som helst utan att behöva ansluta till en dator. Med AirPlay 2 kan användaren streama, styra och dela sitt favoritinnehåll direkt från sin iPhone, iPad eller Mac till sin bildskärm. När du behöver koppla av kan du njuta av dina favoritprogram genom att slå på Smart TV-plattformen och få tillgång till dina favoritappar för streaming. Smart Monitor hjälper konsumenter att vara produktiva när de behöver vara det, och underhållas när de behöver en paus.

År 2020 lanserades Odyssey G9-spelmonitorn – och i år uppdaterar Samsung upplevelsen med en Quantum MiniLED-skärm och premiumspelfunktioner. 1000R-skärmkurvaturen i kombination med Quantum MiniLED-skärmteknik ger spelare en upplevelse olik någon annan. Nya G9 ingår i Samsungs kompletta sortiment av välvda och platta Odyssey-spelmonitorer.

För att möjliggöra ett nytt sätt att lära och arbeta tillsammans introducerar Samsung Interactive Display FLIP på 75 tum, en digital whiteboard som du kan skriva, rita och redigera på. Flip erbjuder möjlighet att arbeta tillsammans med andra vare sig det är i klassrummet, på kontoret eller hemma. Med optimerad 4K-bildkvalitet och lättläst grafik kan ett team på upp till 20 personer arbeta tillsammans och dela innehåll i realtid. Flip gör det möjligt för användare att se en kollegas eller lärares presentation – vilket ger möjlighet att arbeta tillsammans även om man inte befinner sig i samma rum. Designad för att främja större samarbete, öka produktiviteten och möjliggöra ett sömlöst utbyte av idéer introduceras nu 75-tumsskärmen som ett komplement till 55-, 65- och 85-tumsskärmen.

Ljud som matchar det visuella

Samtidigt som Samsungs TV-apparater erbjuder ett otroligt ljud, kan ingenting mäta sig med hemmabioupplevelsen genom tillägget av en Samsung-soundbar. 2021-serien i serien inkluderar exklusiv Q-Symphony-teknik som synkroniserar ljud från Samsung-TVn för att leverera ett förbättrat tredimensionellt ljud.

För en fullständig, djup och uppslukande upplevelse har Q950A branschens första 11.1.4-kanaliga ljud som tar dig direkt in i händelsernas centrum. Den nya Bass Boost-funktionen tillåter användare att lägga till ”mer boom” med ett enkelt klick. För de som spelar musik från sina mobila enheter gör Tap Sound det enkelt genom användaren helt enkelt knackar lätt med mobilen mot soundbaren. Q950A fungerar med flera röstassistenter, inklusive Amazon Alexa och Bixby, vilket gör det enkelt att ta full kontroll över lyssningsupplevelsen. Tillgång till olika tjänster varierar beroende på region.

Relaterade Artiklar