Samsung lanserar två nya tablets för hela familjen – Galaxy Tab S4 och Galaxy Tab A 10.5
Hem NYHETER Samsung lanserar två nya tablets för hela familjen – Galaxy Tab S4 och Galaxy Tab A 10.5

Samsung lanserar två nya tablets för hela familjen – Galaxy Tab S4 och Galaxy Tab A 10.5

Publicerat av: Redaktionen

Samsung Galaxy Tab S4 lanserar en ny avancerad Android-tablet.

Samsung lanserar två nya tablets för hela familjen – Galaxy Tab S4 och Galaxy Tab A 10.5 2Designad i glas och metall med nya Daily Board som tillsammans med ett skräddarsytt laddningsställ (säljs separat) gör den till en central punkt i hemmet – alltid laddad, alltid nära till hands. Med upp till åtta olika användarprofiler på samma enhet blir den verkligen en surfplatta för hela familjen, vare sig det är i hemmet eller på resande fot.

– Sedan starten har vi jobbat för att ta fram innovationer som berikar människors liv. Vi har utgått ifrån hur konsumenter använder och vill kunna använda sin surfplatta. Då vi ser att många använder sin surfplatta i hemmet och tillsammans med andra har vi därför valt att fokusera på användarvänliga funktioner för hela familjen. Vi är väldigt glada över att presentera Galaxy Tab S4 som med nya Daily Board och skräddarsydda laddningsstället blir hjärtat i det uppkopplade hemmet, säger Ardelan Sohrevardi, produktchef för Tablet och Wearables på Samsung Norden.

Daily Board – hemmets mittpunkt

När Galaxy Tab S4 står i det skräddarsydda laddningsstället, går Daily Board-funktionen automatiskt igång och visar utvalda fotoalbum samt tid, datum och väder. När surfplattan står upp i laddningsstället tar den mindre plats och är alltid laddad. Det är även enkelt att koppla ur och sätta tillbaka surfplattan i stativet genom den magnetiska POGO-anslutningen. Att den visar ditt fotoalbum gör den till ett snyggt komplement i ditt hem, var den än står. Du väljer själv vad som visas och hur länge Daily Board är igång.

Upp till åtta olika användarprofiler och Kids Mode, för hela familjen

På nya Galaxy Tab S4 kan användare ha upp till åtta olika personliga inloggningar på samma enhet. Att dela surfplattan sinsemellan och veta att personliga inloggningar till exempel olika sociala medier och streamingtjänster är sparade till just den specifika användarprofilen är väldigt smidigt. Det gör att du slipper logga in och ut från alla tjänster varje gång surfplattan byter användare. Att logga in är enkelt och säkert för var och en med iris- och ansiktsigenkänning.

Det barnvänliga gränssnittet Kids Mode är utvecklat för att göra lärande och underhållning enkelt, säkert och roligt. Kids Mode erbjuder Kids Browser, Galaxy for Kids och bland annat åtta barnvänliga appar helt utan kostnad, som LEGO Batman, Ninjago, Toca Boca och BRIO World – Railway.

En omslutande upplevelse för hela familjen med större skärm samt kraftfullt surroundljud

Galaxy Tab S4 har en 10.5-tum stor Super AMOLED-skärm med en ratio på 16:10 för att maximalt nyttja skärmytan för film och serier samt en upplösning på 2560×1600 för levande och detaljerade bilder. Skärmen är elva procent större än sin föregångare och når nästintill ut till skärmens ytterkanter. Enhetens fyra kraftfulla högtalare, kalibrerade av AKG med Dolby Atmos-surround ljudsupport, gör video- och filmupplevelser mer levande. Det större batteriet (7 300 mAh) håller för att spela upp film upp till 16 timmar samt stödjer snabbladdning som effektiviserar din laddningstid och ger mer tid till användning.

Ökad produktivitet med Samsung DeX och S Pen

Galaxy Tab S4 är en mångsidig avancerad surfplatta, en kraftfull och kreativ arbetsstation för att jobba eller att sköta vardagsärenden på. Genom inbyggda DeX tillsammans med ett tangentbord (säljs separat) blir Samsung Galaxy Tab S4 ett smart alternativ till datorn.

Med Galaxy Tab S4 tar Samsung DeX till tablets för första gången. När den kopplas till tangentbordsfodralet (säljs separat) eller genom att gå via Quick Panel kan Galaxy Tab S4 starta inbyggda DeX, vilket ger användare möjligheten att byta från det vanliga Android-gränssnittet till en PC-upplevelse.

Om det finns behov för en större skärm kan användaren koppla till en extern skärm via DeX, med kompatibel HDMI till USB-C-adapter (ej medföljande). När extern skärm är kopplad kan Galaxy Tab S4 fungera som en styrplatta, tangentbord eller ritplatta med S Pen. Nytt är att Galaxy Tab S4 i detta läge kan fortsätta fungera som en Android-tablet, vilket ger användaren två skärmar att arbeta med.

Galaxy Tab S4 är även utrustad med säkerhetssystemet Samsung Knox för att skydda känslig information. Företag kan även anpassa medarbetarnas gränssnitt efter verksamhetens behov.

Med medföljande Samsung S Pen kan användare i ännu större grad arbeta och uttrycka sig kreativt. Ta anteckningar direkt på låst skärm genom Screen-Off Memo, navigera mellan appar, översätt och organisera texter samt anteckningar genom Samsung Notes. Med S Pen kan användare även skicka mer personliga meddelanden via Samsung Live Message.

Samsung lanserar även Galaxy Tab A 10.5 – ett mer prisvänligt alternativ för hela familjen

Samsung lanserar även Galaxy Tab A 10.5, en mer prisvänlig tablet fylld med funktioner för hemmet och familjen. Nya förbättrade underhållningsfunktioner i ljud- och bildegenskaper för hela familjen så som fyra högtalare samt en skärm på 10.5 tum – perfekt på soffan eller under längre bilturer. Galaxy Tab A 10.5 har även Daily Board-funktionen samt möjlighet att lägga till och smidigt byta mellan upp till åtta användare.

Samsung Galaxy Tab S4 och Tab A 10.5 lanseras i slutet av augusti 2018. Tab S4 har ett rekommenderat pris på 8 390 SEK för 4G-version och 7 790 SEK för Wifi-version. Tab A 10.5 har ett rekommenderat pris på 4 190 SEK för 4G-version och 3 590 SEK för Wifi-version.

Produktspecifikation Samsung Galaxy Tab S4

SKÄRM 10.5” WQXGA (2560×1600) sAMOLED
PROCESSOR Qualcomm® Snapdragon™ 835 Octa Core (2.35GHz + 1.9GHz)
LTE-STÖD LTE Cat.16 CA
MINNE 4GB + 64GB / 256GB, microSD upp till 400GB
KAMERA 13MP AF + 8.0MP, Flash
PORT USB3.1 (Type C), POGO
SENSORER Accelerometer, Compass, Gyroscope, RGB, Proximity Iris Scanner, Face Recognition, Hall Sensor
TRÅDLÖS UPPKOPPLING Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, LTE: 4X4 MIMO / Wi-Fi: MIMO, Wi-Fi Direct, Bluetooth® 5.0
GPS GPS + GLONASS, BEIDOU, GALILEO
DIMENSIONER, VIKT 249.3 x 164.3 x 7.1mm482g (Wi-Fi) / 483g (LTE)
BATTERI 7,300mAh, snabbladdning 2
OPERATIVSYSTEM Android 8.1
VIDEO Recording: UHD 4K (3840×2160) @ 30fpsPlayback: UHD 4K (3840×2160) @ 60fps

1Tillgängligheten av funktioner varierar efter region

Batterilivslängden kan variera beroende på användning och inställningar. Baserat på laboratorietestning.

* All funktionalitet, funktioner, specifikationer och annan produktinformation som tillhandahålls i detta dokument inklusive, men inte begränsat till, fördelarna, designen, prissättningen, komponenterna, prestanda, tillgänglighet och egenskaper hos produkten kan ändras. Utan förvarning.

Relaterade Artiklar