Samsung Galaxy Book2 Business: Samsungs senaste dator hjälper företag att hantera hybridarbetsmiljöer
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGARSÄKERHET Samsung Galaxy Book2 Business: Samsungs senaste kraftfull dator hjälper företag att hantera hybridarbetsmiljöer

Samsung Galaxy Book2 Business: Samsungs senaste kraftfull dator hjälper företag att hantera hybridarbetsmiljöer

Publicerat av: Redaktionen

Samsung presenterar Galaxy Book2 Business, en kraftfull dator byggd på Intels vPro-plattform och fullpackad med avancerade säkerhets- och produktivitetsfunktioner för att hjälpa företag att inta den nya verkligheten i en hybrid arbetsmiljö.

– Vi befinner oss i en ny tid där hybridarbete har blivit normen.

Företag vill se till att deras anställda är effektiva i denna nya miljö, med teknik som möjliggör kreativitet, samarbete och produktivitet, samtidigt som de skyddar användarna mot ständigt ökande cyberhot. Galaxy Book2 Business är en dator som är utformad för denna hybridvärld och ger företag säkerhet av hög kvalitet, avancerade produktivitetsfunktioner och anslutna Samsung Galaxy-upplevelser på olika enheter och operativsystem, säger Christian Kyllerman, affärsutvecklingschef B2B, Samsung Electronics Nordic.

Hög säkerhet på alla nivåer

I takt med att distansarbetet ökade, ökade också cybersäkerhetshoten. Företag fokuserar på att skydda anställda som arbetar hemifrån och som kan vara mer sårbara för cyberrisker men som har begränsad tillgång till de säkerhetsverktyg och den infrastruktur som finns på kontoret. Galaxy Book2 Business hjälper till att säkra den nya hybridarbetsmiljön med Samsungs säkerhetsteknik, Intel Hardware Shield Technology och säker inbäddad processor för att skydda BIOS. Galaxy Book2 Business är också utrustad med en Tamper Alert-varningsfunktion som upptäcker och spårar skadliga försök att störa säkerhetskritiska data som minskar attacker innan operativsystemet infiltreras.

Galaxy Book2 Business kan minska systemhot genom en hårdvarubaserad Root of Trust. Om Galaxy Book2 Business blir målet för en attack, hjälper den till att säkra värdefulla data med BIOS auto-recovery, som kan upptäcka hot under datorns startprocess och automatiskt återställa BIOS till en säkerhetskopia innan intrånget slår till.

Galaxy Book2 Business utrustar företagets IT-avdelning med extra lager av skydd och stöd utformat för dagens hybridarbetsmiljöer. Galaxy Book2 Business är byggd på Intel vPro-plattform som ger skydd på flera nivåer. Intel Hardware Shield minskar risken för hårdvaru- och OS-attacker och minskar risken för att skadlig programvara utnyttjar operativsystemet. Genom att övervaka både BIOS- och operativsystem hjälper Galaxy Book2 Business företag att undvika attacker och hålla känsliga data säkra. Dessutom hjälper Microsoft Secured-Core PC (SCPC) till att skydda varje enhet från kernel- och firmwareattacker, för att minska risken att skadlig kod inte kan skada systemet.

Produktivitet både på och utanför kontoret

Videosamtal har blivit det nya normala och Galaxy Book2 Business levererar höga prestanda som är skräddarsydd för hybridmöten och arbete. Oavsett om du använder videokonferensappar som Google Meet, Microsoft Teams eller Cisco Webex Meet säkerställer Studio Mode att varje onlinemöte ger en skarp, ren och professionell upplevelse. Automatisk inramning håller kameran fokuserad på ansiktena på skärmen medan bakgrundseffekter som suddig bakgrund och virtuella kontorsinställningar minimerar distraktioner och gör det möjligt för mötesdeltagarna att vara i centrum för uppmärksamheten, även när de tar samtal från livfulla platser. Varje Galaxy Book2 Business PC filtrerar bort statiska och bakgrundsljud automatiskt, så röster kommer igenom tydligare.

Galaxy Book2 Business IR-kamera ger användare möjlighet att snabbt och säkert logga in med ansiktsigenkänning.

En flexibel dator

Genom att anställda ansluter sitt Samsung-konto får de tillgång till tidssparande inloggningsfunktioner som förenklar autentiseringsprocessen genom att autentiseringsuppgifter endast anges en gång. Samsungs nya blockkedjebaserade Private Share ger också företagskunder en säkrare plattform för att kryptera och dela konfidentiell information. Anställda kan auktorisera åtkomst och ange utgångsdatum för varje fil de skickar, så äganderättsskyddad och privilegierad information förblir hemligstämplad. Om en anställd tappar bort sin Galaxy Book2 Business-dator kan de använda Samsungs SmartThings Find för att söka efter och finna sina Samsung Galaxy-enheter.

Samsung Galaxy Book2 Business: Samsungs senaste dator hjälper företag att hantera hybridarbetsmiljöer

Som en del av Samsung Galaxy-ekosystemet kan Galaxy Book2 Business synkronisera med smartphone-appar via Länk till Windows för att skicka texter och ta samtal med båda enheterna. Länk till Windows-appen gör det också möjligt för användare att öppna telefonapplikationer på sin Galaxy Book2 Business-dator. Samsung har också uppdaterat sin Quick Share-funktion och slagit samman den med länkdelning, så att användare direkt och enkelt kan dela arbete med andra var som helst.

Tillgänglighet

Galaxy Book2 Business kommer att finnas tillgänglig hos utvalda återförsäljare från och med april i Norden.

 

 

Relaterade Artiklar