Säkerhet möter produktivitet med Galaxy A8 Enterprise Edition
Hem NYHETER Säkerhet möter produktivitet med Galaxy A8 Enterprise Edition

Säkerhet möter produktivitet med Galaxy A8 Enterprise Edition

Publicerat av: Redaktionen

Nu presenterar Samsung en företagsanpassad version av Galaxy A8, kallad Enterprise Edition.

Säkerhet möter produktivitet med Galaxy A8 Enterprise Edition 1

Samsung Galaxy A8 Enterprise Edition är arbetstelefonen som kombinerar omfattande och kontinuerliga säkerhetsuppdateringar, smidiga och säkra konfigureringslösningar – med allt övrigt man kan önska sig av en arbetstelefon avseende smarta funktioner.

Enligt Frost & Sullivans ”The Smartphone Productivity Effect” är de tre största utmaningarna för mobila produkter inom företag: datasäkerhet, virus och stöld av känslig information. Säkerhet, anpassning och hanterbarhet, samt integrering i IT-infrastrukturer fortsätter att vara viktiga utmaningar för mobila enheter inom företag. Därför är Galaxy A8 Enterprise Edition anpassad efter behovet av hög säkerhet och enhetshantering genom fyra års kontinuerliga säkerhetsuppdateringar, Knox Configure samt E-FOTA on MDM.

– Vi ser att datasäkerhet är det absolut viktigaste när företag väljer lösningar för mobila enheter. Med Galaxy A8 Enterprise Edition erbjuder vi kunder löpande stöd och säkerhet i absolut toppklass genom Samsung Knox. Vi är även stolta att erbjuda det säkerhetssystem som gavs flest ”Strong Ratings” när Gartner jämförde mobila säkerhetsplattformar inför 2018, säger Christian Kyllerman, Nordisk Produktchef för Mobile B2B på Samsung.

Kontinuerliga säkerhetsuppdateringar

Samsung Knox för Galaxy A8 Enterprise Edition håller företagets data säker genom fyra års kontinuerliga och omfattande säkerhetsuppdateringar samt de senaste programuppdateringarna för Samsung Knox. Avancerad biometri säkerställer även snabb och säker åtkomst genom fingeravtryckssensor och ansiktsigenkänning. Som företagskund får man även tillgång till en dedikerad support.

Avancerad behovsanpassning via molnet

Med molnbaserade Knox Configure är det möjligt att behovsanpassa enheter i bulk utefter de enheternas specifika användningsområde, exempelvis via profiler med inställningar, restriktioner, appar eller andra inställningar. De konfigurerade enheterna kommer vid uppstart att automatiskt ladda ner konfigurationen med hjälp av WiFi eller mobildata.

Galaxy A8 stöds också av ett flertal MDM-leverantörer (Mobile Device Management) och kan integreras smidigt i företags befintliga infrastruktur, för att snabbt och enkelt hålla koll på alla jobbenheter.

Förenklad fjärrhantering

Samsung E-FOTA (Enterprise Firmware-Over-The-Air) är en företagslösning som gör det enkelt för IT-administratörer att hantera mjukvaran på Samsungs mobila enheter, i syfte att maximera kostnadseffektiviteten. Se till att de senaste säkerhetsuppdateringarna distribueras till alla enheter enligt schema och testa uppdateringar före distribuering, vilket säkerställer kompatibilitet mellan appar och nya versioner av operativsystem.

Smarta funktioner för en bra jobbmobil

Samsung Galaxy A8 Enterprise Edition har utöver säker och smidig enhetshantering allt man kan behöva av en arbetstelefon – en 5.6” stor Infinity-skärm, en ljuskänslig kamera för foton även vid låg belysning, vatten- och dammtålighet (IP68), inbyggt 32 GB minne med stöd för microSD för att lagra och flytta filer. Dual Sim möjliggör också att ha exempelvis ett privat och ett företags SIM-kort aktivt samtidigt, utan att för den skull använda sig av dubbla telefoner.

Samsung Galaxy A8 Enterprise Edition blev tillgänglig från och med 1:a januari och har ett rekommenderat pris på 3 990 SEK.

Relaterade Artiklar