Sabina von Essen och LG i unikt samarbete
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGAR Sabina von Essen och LG i unikt samarbete

Sabina von Essen och LG i unikt samarbete

Publicerat av: Redaktionen

Fokus på konst och teknik i en ny utställning på NK

LG Electronics kommer tillsammans med den 26-åriga ingenjören och konstnären Sabina von Essen under hösten att ha en utställning på Nordiska Kompaniet i Stockholm.

Nio unika konstverk signerade von Essen kommer att visas upp med hjälp av LG:s OLED TV-skärmar tillsammans med ett fysiskt verk. På plats finns även utvalda delar av LG:s produktutbud för besökare att titta närmare på.

Tack vare Von Essens tekniska bakgrund har hon vågat utmana den traditionella konstvärlden på olika sätt. Genom samarbetet mellan Sabina von Essen och LG kan konstverken visas upp digitalt utan att gå miste om de detaljer och färger som konstnären avsett.

– Att kombinera konst och teknik är någonting jag personligen brinner för. Jag vill visa hur konst och teknik har samhörigheter som kan väcka åskådarens sinnen och nya intressen. Därför känns det extra roligt att få göra det här samarbetet tillsammans med LG, som med sin teknik kan återge innehåll precis som skaparen tänkt sig. Det kommer att bli oerhört spännande att tillsammans kunna skapa en konstauktion i nytt format, säger Sabina von Essen.

Utställningsytan på 140 kvm innehåller alla delar av LG:s utbud av vitvaror och TV. Utöver konstutställningsdelen finns även en yta för LG SIGNATURE, företagets premiumprodukter, såväl som en gamingyta där Xbox står för spel.

Sabina von Essen och LG i unikt samarbete– Vi är otroligt spända och glada inför att presentera vår yta och utställning på NK i samarbete med Sabina von Essen och Xbox. Att samtidigt få möjlighet att visa våra produkter på nära håll i centrala Stockholm känns extra kul när stora delar av vår försäljning annars sker via återförsäljare online, säger Amelia Lee, PR & Digital Manager, LG Electronics Norden

Konstverken av Sabina von Essen kommer att visas i LG:s monter på Nordiska Kompaniet från 17 september till 12 december.

I samband med den rosa oktobermånaden så kommer även samarbetet att innefatta en insamling till Bröstcancerförbundet. Varje besökare som donerar minst 250 kronor får möjlighet att delta i en utlottning av Sabina von Essens senaste konstverk ”NK during autumn”.

Besökare på NK:s LG Experience Zone (nedre plan) får uppleva premiumprodukter från 2021 års produktkatalog och LG SIGNATURE till specialpris. Mer information samt en digital utställning i samarbete med Objekt 360 kommer att finnas tillgänglig på LG.com.

 

Relaterade Artiklar