SÅ SPARAR FINSKA RASKONE TID OCH PENGAR MED PANASONIC TOUGHBOOK
Hem NYHETER Så sparar finska Raskone tid och pengar med Panasonic TOUGHBOOK

Så sparar finska Raskone tid och pengar med Panasonic TOUGHBOOK

Publicerat av: Redaktionen

Raskone är Finlands största reparationsföretag för kommersiella fordon.

SÅ SPARAR FINSKA RASKONE TID OCH PENGAR MED PANASONIC TOUGHBOOK

Maxim Demin, IT-teamchef på Raskone Oy

Med hjälp av Panasonics robusta, handhållna Android-enhet TOUGHBOOK T1 och en specialdesignad app kallad Omnia har man skaffat sig en framtidsskyddad lösning för försäljningsfakturering och lagerhantering som både minskar fel samt förbättrar effektiviteten.

Raskone Oy är specialiserat på underhåll av kommersiella fordon med 19 reparationscenter över hela Finland. När Raskone-mekaniker får serviceuppdrag samlar de in de delar som krävs från lagret och skannar produktens streckkoder.

Den insamlade informationen överförs från den mobila enheten till det centrala ERP-systemet och loggas också in på kundens arbetsorder för fakturering.

Den tidigare handhållna enheten var byggd på operativsystemet Windows, hade en liten skärm som var svår att läsa och ett litet fysiskt tangentbord som även det var svårt att använda. Inställningar och data förlorades också om batteriet dog under användning. Problemen var så pass omfattande att många mekaniker istället använde papper och penna för att spåra reservdelshanteringen – vilket i sin tur kraftigt påverkade det dagliga arbetet.

En smidig flytt

SÅ SPARAR FINSKA RASKONE TID OCH PENGAR MED PANASONIC TOUGHBOOK

Panasonic TOUGHBOOK T1

Lösningen från Panasonic kom i form av en smidig men mycket tålig enhet med en 5-tums skärm och inbyggd streckkodsläsare. Processen från beslut till leverans var även den mycket enkel:

—Jämfört med kodning från grunden var programvaruutvecklingskostnaden med Omnia fem gånger lägre och leveransen mycket snabbare. Den första demoversionen var klar två veckor efter vårt första möte och vi hade en publicerbar version efter ett par månader. Allt gick så smidigt och snabbt, säger Maxim Demin, IT-teamchef på Raskone Oy.

TOUGHBOOK Omnia och de nya enheterna har också gjort livet enklare för Raskones IT-avdelning. Smarta tekniska lösningar förenklar exempelvis konfigurering och uppdatering av samtliga enheter, något som nu kan ske på distans.

Relaterade Artiklar