Så lyckas du med mobilfotograferingen i skidbacken
Hem LEVERANTÖRERHUAWEI Så lyckas du med mobilfotograferingen i skidbacken

Så lyckas du med mobilfotograferingen i skidbacken

Publicerat av: Redaktionen

Snön ligger djup i stora delar av Sverige och många skidbackar är öppna och erbjuder en fantastisk glädje för många.

Så lyckas du med mobilfotograferingen i skidbackenEn glädje man givetvis vill dokumentera genom fotografering.

Få bär dock med sig den stora fotoutrustningen och idag är det främst mobilen som gäller. Hur gör man då för att få de bästa vintersportbilderna? Hur lyckas man med exponering, skärpa och färger när objektet far fram i en hejdundrande fart?

– Vårt svenska vinterlandskap lockar verkligen till rolig lek och skidåkning. Det ska så klart fotograferas och filmas för att sprida så mycket glädje som möjligt.

– Våra mobiler är utrustade med den främsta kameratekniken och är en smart vän att ha med sig i backen. Samtidigt vet vi om att fotografera i backen och att få den där perfekta bilden inte alltid är helt enkelt. Därför finns många olika lägen för olika slags användare från glad amatör till mer pro som kan vara bra att känna till, säger Sofia Björnerfors, PR ansvarig på Huawei Consumer Group i Sverige.

Huawei Mate 40 Pro har en mängd olika funktioner för såväl fotografering som filmning. Speciellt videofunktionen är utmärkt med bland annat extremt hög upplösning och algoritmer för stabilisering. Det senare är extra bra om man själv rör sig lite när man står och fotograferar sina vänner i backen. Linserna i mobilkameran håller mycket hög nivå och Mate40 Pro har till exempel ett vidvinkelläge som fångar slalombackar på ett sätt som få smarta mobilkameror kan. Önskas efter-produktion av mer professionell kvalitet erbjuder Huawei Mate40 Pro en funktion som kallas Story Creator. Funktionen har sex olika mallar som automatiskt väljer tagningar inklusive tilt, panorering och tidsfördröjning. Det gör det möjligt att skapa riktigt professionella filmeffekter.

Mobilen har också avancerad Pro-funktion där användaren kan ställa in allt från fokusering, ISO, vitbalans, slutartider och exponeringskompensation med mera. När man fotograferar utförsåkning så är det till exempel bra att ställa in kameran på kontinuerlig fokusering och en hög slutartid. När man fotograferar sport med mycket action så bör slutartiden ligga på över 1/1000 per sekund eller kortare. För att få tuffa actionorienterade bilder så blir bilden extra härlig om man fångar åkaren mitt i en sväng. Ett tips är att ta så många bilder det bara går och sedan välja den som fångar situationen bäst.

Ett annat tips är att testa ställa in vitbalansen manuellt. Mobilkamerans automatiska vitbalansinställning kanske inte alltid gör landskapet rättvisa. På manuell väg kan användaren då ställa in vitbalansen till molnigt, regnigt, skuggigt eller soligt, allt beroende på väder. Bara att testa sig fram.

Huaweis mobiler är dessutom utrustade med handskläge, enhandsläge, har batterier som klarar ner till minus 35 grader och röststyrning. Med Mate40 Pro kan man till exempel be mobilen ta ett fotografi genom att säga ”cheese”. Alla dessa funktioner gör att det blir enkelt att fotografera och bli en riktigt duktig fotograf i backen.

Relaterade Artiklar