Så hittar du de bästa köpen på Black Friday
Hem NYHETER Så hittar du de bästa köpen på Black Friday

Så hittar du de bästa köpen på Black Friday

Publicerat av: Redaktionen

På fredag kommer många svenskar att handla som aldrig förr, när butikerna på Black Friday sätter igång julhandeln med stora reor på hundratusentals produkter.

Så hittar du de bästa köpen på Black Friday 2Sju av tio butiker planerar att ha en särskild rea på Black Friday. Bedömning är att det kommer sättas ännu ett försäljningsrekord på årets Black Friday och att dagen kommer befästa sin position som årets största shoppingdag.

”På Black Friday kommer det finnas jättegoda möjlighet att göra bra affärer och spara pengar. Vår bedömning är att försäljningen kommer öka med minst 20 procent jämfört med 2017 och att det kommer bli den största shoppingdagen någonsin i Sverige”, säger Nicklas Storåkers.

Nicklas Storåkers är VD för Sveriges största jämförelsetjänst med jämförelse av 1,8 miljoner produkter från 5.800 butiker.

Möjligheterna kommer vara goda att hitta bra erbjudanden på Black Friday. Samtidigt kommer det också förekomma dåliga erbjudanden, trots till synes höga procentuella rabatter. PriceRunner har under de två senaste månaderna utvärderat prisutvecklingen på de 30.000 mest populära produkterna hos de 30 största butikerna för att förstå hur priserna förändrats inför Black Friday.

”Baserat på vår statistik så bedömer vi att en av åtta butiker smyghöjt höjt priserna mer än förväntat på en del av sina produkter. Så en del ”reor” låter mycket bättre än vad de är”, säger Nicklas Storåkers.

En tjänst som guidar konsumenter

”Black Friday kommer bli en hektisk och lätt kaotisk dag för svenska konsumenter och butiker. Det kommer vara en utmaning för många konsumenter att få överblick av vilka erbjudanden som är bra och vilka man ska undvika. Vi har ägnat mycket tid åt att skapa en riktigt bra Black Friday-sida där användarna gratis kan jämföra erbjudanden mellan olika butiker”, säger Nicklas Storåkers.

Black Friday-sidan finns på https://www.pricerunner.se/c/kampanjer/black-friday/index2.html.

På PriceRunner kan användarna ta del av alla butikers Black Friday-erbjudanden. På varje produktsida för 1,8 miljoner produkter kan man dessutom se den historiska prisutvecklingen för varje butik som säljer en viss produkt.

”Vi har försökt göra det så enkelt som möjligt för användarna att fatta kloka beslut på Black Friday. Vi vet från förra året att det är en tjänst som många användarna behöver”, säger Nicklas Storåkers.

”På PriceRunner finns dessutom en köpguide för alla konsumenter som vill veta hur man undviker de värsta fällorna och misstagen. Man ska verkligen påminna sig om att alla erbjudanden inte är så bra som de verkar”, fortsätter Nicklas Storåkers.

Guiden finns på https://www.pricerunner.se/info/press/guide-till-black-friday-2018.

Relaterade Artiklar