Så bor den svenska känd e-sportstjärnan Olofmeister
Hem GAMINGE-SPORT Så bor den svenska känd e-sportstjärnan Olofmeister

Så bor den svenska känd e-sportstjärnan Olofmeister

Publicerat av: Redaktionen

Olof Kajbjer, mer känd som Olofmeister, är ett svenskt e-sportproffs som blivit utnämnd till världens bästa spelare inom det populära spelet Counter-Strike.

Nu visar han för första gången upp sitt hem i Klarnas Youtube-serie “Klarna Drops By”.

Ett helt gamingrum, en minneshylla till sin mamma och inredningsdetaljer med en personlig koppling är några favoriter i Olofs lägenhet.

Olof ‘ Olofmeister’ Kajbjer bor i Hammarby Sjöstad i Stockholm med sin flickvän sedan ett år tillbaka. Det första man ser när man kliver in i Olofs hem är en minneshylla till Olofs mamma. På hyllan står några växter, en jordglob och en kokbok – och placeringen i köket är inte en slump.

– Min mamma gick tyvärr bort för några år sen. Den här hyllan betyder väldigt mycket och att den är i köket passar väldigt bra då hon älskade att laga mat. Växterna är där för att hon hade gröna fingrar och kokboken fick jag av henne. Jordgloben är där för att hon älskade att resa, berättar Olof Kajbjer i videon.

Hundar, en karttavla över Djupvik och whisky som inredningsdetaljer

Hela lägenheten går i en blågrå skala och överallt återfinns personliga inredningsdetaljer som små hundfigurer som symboliserar Olofs längtan efter en hund, en tavla med en karta över Djupvik där Olof spenderat sina somrar som barn och en drinkvagn med whisky (som han själv inte dricker).

I videon visar han även upp sin garderob som innehåller allt från basplagg till merch från hans karriär och de byxor han helst har på sig när han spelar. Han berättar även om de dyra märkeskläder som han köpte i början av sitt kändisskap som han nu ångrar och valt att sälja genom Sellpy och skänka intäkterna till UNHCR.

Hemmets kronjuvel – gamingrummet
Så bor den svenska känd e-sportstjärnan Olofmeister

Olof ‘ Olofmeister’ Kajbjer

Olofs absoluta favoritrum är hans gamingrum där han har både dator och priser från sin karriär. I videon visar han upp sin favoritposition när han game:ar (ledtråd – det är en yogaposition), berättar om när han fick den prestigefyllda titeln som världens bästa spelare 2015 och delar med sig av sina rutiner i samband med matcher.

– Jag har inga rutiner inför matcher. Men om jag däremot har på mig ett par byxor eller äter någon specifik mat och vi vinner måste jag fortsätta ha på mig samma byxor eller äta samma mat om vi ska tävla dagen därpå, säger Olof.

Han delar även med sig av sitt bästa tips till alla som vill bli e-sportproffs.

– Försök förstå vad just du är bra på. Kolla på demos av andra som spelar och var som en svamp, ta åt dig tips från andra och gör något eget av det, fortsätter Olof.

Olofs bästa tips till gamers;
  • Skaffa ett höj- och sänkbart bord – Det är praktiskt om man vill ha en specifik höjd på bordet när man spelar. Det har man även på de flesta turneringar idag.
  • Hitta dina egna preferenser – Om du vill inspireras av proffsen så kolla vad de har för utrustning och inställningar, men försök annars hitta din egen grej. Gör det som känns bra för dig. En av mina preferenser är att spela sittandes i skräddarställning – det funkar för mig men inte nödvändigtvis för andra.

Prioritera en bra mus, tangentbord och skärm – Det är viktigt med bra prylar. Men om du ska prioritera någonting så är det musen, tangentbordet och skärmen som är viktigast. Datorn kommer i andra hand.

Relaterade Artiklar