Resmålen svenskarna googlar på i sommar
Hem NYHETER Resmålen svenskarna googlar på i sommar

Resmålen svenskarna googlar på i sommar

Publicerat av: Redaktionen

Trots en rekordvarm sommar och fotbollsframgångar googlas det en hel del på resor utomlands.

Resmålen svenskarna googlar på i sommar 2Några resmål är självklara, andra heta uppstickare. Det blir intressant att se om uppstickarna även kommer som nykomlingar på bokningslistorna efter sommaren.

– Att värmen och fotbolls-VM håller många svenskar hemma är ingen nyhet, men att vi ändå drömmer och söker information om resmål på Google är glädjande för oss i resebranschen. De flesta reserelaterade sökningarna på topp 10 är inte särskilt överraskande, men bland de sökord som trendar finns det en hel del spännande nykomlingar att titta närmare på, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Grekland toppar sökningarna

Precis som i bokningstoppen är det Grekland som dominerar. Med barnvänliga öar som Rhodos och Kreta, romantikens magiska ö Santorini och ett fastland som är trendigare än någonsin är det kanske inte så konstigt. Dessutom är det många svenskar som väljer att båtluffa bland landets alla öar.

All inclusive och pass populära sökningar

Att googla på all inclusive är vanligt. Så vanligt att sökordet hamnar på en andraplats bland svenskarnas sökningar. All inclusive är och har alltid varit ett omdiskuterat ämne om det finns många svenskar som har åsikter om varför man inte bör åka på en sådan semester. Hur som helst så är det mycket populärt och svenskarna är nyfikna. Detta återspeglas även i charterbokningarna där all inclusive bokas och efterfrågas i hög grad, framför allt bland barnfamiljerna.

Att sökningarna på pass är så många beror framför allt på alla skriverier i media om hur långa väntetider det är för att fixa pass. Detta har stressat många svenskar och de har därför googlat på information kring ämnet. Köerna verkar dock ha lugnat ner sig en aning.

Spännande uppstickare bland sökorden som trendar

Reserelaterade sökord som trendat under de senaste 30 dagarna består av en hel del överraskningar och intressanta resmål. Även här toppar Grekland med den vackra ön Zakynthos, men från andraplats och nedåt finner man resmål som Beirut, Estland och Libanon. Platser som inte på något sätt är nya, men som den stora massan inte riktigt upptäckt ännu. Är det kanske dessa resmål vi kommer se på bokningslistornas topplistor framöver?

– Superkul att se nya resmål på topplistorna. Det speglar det resultat vi fick fram i SIFO-undersökningen inför 2018, där svenskarna menade att det är viktigt att upptäcka nya platser och kulturer för att få med sig nya upplevelser och minnen hem. Tidigare prioriterade många svenskar rena sol- och baddestinationer för att i dag gärna välja resmål som har lite mer att erbjuda. Mitt personliga tips för nya upplevelser är den fantastiska staden Tel Aviv som jag förälskade mig i tidigare i år, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

*De här reserelaterade orden googlar svenskarna mest:

1. Grekland
2. All inclusive
3. Turkiet
4. Kroatien
5. Pass
6. Italien
7. Thailand
8. Cypern
9. Mallorca
10. Sicilien

*Och de här sökorden trendar/är på väg uppåt:

1. Zakynthos
2. Beirut
3. Side, Turkiet
4. Dominikanska republiken
5. Alicante
6. Antalya, Turkiet
7. Estland
8. Alanya, Turkiet
9. Libanon
10. Mykonos

*Listorna är baserade på uppgifter från Google Trends. Sökningen är gjord på reserelaterade ord som svenskarna sökt på de senaste 30 dagarna. Uppgifterna togs fram 6 juli 2018.

Relaterade Artiklar