Renée Voltaire väljer Orio för logistiken
Hem E-HANDEL Renée Voltaire väljer Orio för logistiken

Renée Voltaire väljer Orio för logistiken

Publicerat av: Redaktionen

Livsmedelsföretaget Renée Voltaire AB utvecklas snabbt med allt fler produkter, nya kunder, en tilltagande e-handel och en ökande export.

Renée Voltaire väljer Orio för logistiken 1

Reneé Voltaire Pepstop Stockholm

Sedan starten för tretton år sedan har företagets omsättning vuxit från 0 till närmare hundra miljoner kronor. Den snabba tillväxten ökar komplexiteten i logistiken och skärper kraven på flexibilitet, hög tillgänglighet, korta ledtider och hög servicegrad. Under våren 2018 fattades därför beslut om att vidareutveckla och vässa bolagets logistik i samarbete med en ny logistikpartner.

– Efter en omsorgsfull upphandling, där en handfull logistikbolag ingick, föll vårt val på Orio Logistics i Nyköping. Vi är ett mellanstort bolag som behöver en logistikpartner som har det stora bolagets resurser, men det mindre företagets närhet och driv, säger Robert Schelin, försäljningsansvarig i Renée Voltaire AB.

Renée Voltaire AB startades 2005 av entreprenören och bolagets vd Renée Voltaire. Sortimentet består av två varumärken – Renée Voltaire och Pepstop – med sammanlagt närmare 400 produkter som tillverkas av ungefär 85 leverantörer i 25 länder samt vid den egna produktionsanläggningen i Årsta, söder om Stockholm. Produkterna utmärks främst av att de är växtbaserade och ekologiska.

– Vi är ett varumärke som bygger vår verksamhet och kultur på hälsa, medvetenhet och hållbarhet i alla dess dimensioner samt inte minst njutning. Även här värdesätter vi Orio Logistics förmåga och ambition inom bland annat hållbarhet och återvinning, säger Robert Schelin.

För två år sedan lanserade Orio AB affärsområdet Orio Logistics. På relativt kort tid har det nya affärsområdet fått ett stort antal kunder inom bland annat e-handel, livsmedel och elektronik.

– Det är enormt roligt att kunna addera det starka och innovativa varumärket Renée Voltaire till en växande skara logistikkunder. Vi ser fram emot ett långsiktigt, utvecklande samarbete där vi växer tillsammans, säger Jonas Nilson, Head of Orio Logistics, Orio AB.

Relaterade Artiklar