Rekordstort intresse för svenska spelbolag inför Game Developers Conference 
Hem GAMING Rekordstort intresse för svenska spelbolag inför Game Developers Conference (GDC)

Rekordstort intresse för svenska spelbolag inför Game Developers Conference (GDC)

Publicerat av: Redaktionen

Den 20–24 mars är det dags för Game Developers Conference (GDC) i San Francisco, ett av spelvärldens största branschevent.

Sweden Game Arena med bas i Skövde samlar nu 12 unga och lovande spelbolag för att åka till GDC – och intresset från internationella publishers är rekordstort.

Ett 70-tal har redan anmält sig till pitcheventet som Sweden Game Arena arrangerar på plats, däribland Nintendo, Ubisoft, Paradox, 505 Games och Square Enix.

Det är dubbelt så många som förra året.

— Att så många och stora publishers har anmält sig till pitcheventet visar vilken tung spelnation Sverige är. Det känns väldigt bra att vi på Sweden Game Arena kan erbjuda dessa unga spelbolag den här möjligheten, och ytterligare bidra till att stärka den svenska spelpositionen, säger Petri Ahonen, Business Development & Internationalization på Sweden Game Arena, som drivs av bland annat Science Park Skövde.

Med den svenska spelindustrins starka utveckling och framgång, och det faktum att den nu utgör 4,1 procent av landets tjänsteexport, finns det ett stort intresse för att investera i svenska spelbolag. Något som Petri Ahonen märker av.

— De senaste åren har investeringar och förvärv spelat en allt större roll för den svenska spelmarknaden. Vår ambition med GDC är att nå investeringar om 145 miljoner, till att börja med, säger Petri Ahonen.

Rekordstort intresse för svenska spelbolag inför Game Developers Conference Även på Dataspelsbranschen är man positiva till att svenska spelbolag syns på internationella spelarenor.

— Svenska spelföretag är kända för kvalitet och kreativitet. Att hitta rätt typ av investeringar och inte minst, att matcha med rätt förläggare är viktigt. Den här typen av event möjliggör mötet mellan bolag och investerare, och det personliga mötet i såna här sammanhang har blivit extra viktigt efter pandemin, säger Johanna Nylander, analyschef på branschorganisationen Dataspelsbranschen.

Spelbolagen som åker till GDC är: 
Oddiko
Fully Arcade
Mistwave
Impact Unified
Aurora Arts
Richard Meredith
Crypto Rouge Games
Lukas Lundin
Friendly Foe
Aurora Punks
Turborilla
Atelie Chimere

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>