Redmi Note 11-serien utmanar världsmarknaden – här är Xiaomis första lansering 2022
Hem PRODUKTNYHETERMOBILTELEFONER Redmi Note 11-serien utmanar världsmarknaden

Redmi Note 11-serien utmanar världsmarknaden

Publicerat av: Redaktionen

Förra veckan meddelade Xiaomi att man nu sålt fler än 240 miljoner enheter i smartphonefamiljen Redmi.

Även 2022 blir ett intensivt år för varumärket – nu visar man upp Redmi Note 11-serien och lanserar fyra nya enheter på den globala marknaden.

Det övergripande budskapet för Redmi-familjen är ”Rise to the challenge” och det förverkligas genom att erbjuda kraftfull teknologi och hög prestanda i en ny och lägre prisklass än vad som brukar förknippas med flaggskeppsmodeller. I den globala lanseringen visas fyra nya modeller upp, av vilka kraftpaketet Redmi Note 11 Pro 5G och den prisvärda Redmi Note 11 NFC kommer att lanseras i Norden i närtid. Lokala priser och säljstartsdatum kommer att presenteras närmare lansering.

Redmi Note 11-serien utmanar världsmarknaden – här är Xiaomis första lansering 2022Redmi Note 11 Pro 5G erbjuder en mobilupplevelse utöver det vanliga i prisklassen, då det globala återförsäljarpriset är mellan 329 och 379 USD beroende på lagrings- och minnesutrymme. Den har en 6,67 tums 120 Hz AMOLED-skärm i FHD+-upplösning och en primär kamerasensor på 108 megapixel, försedd med Samsung HM2-sensor på 1/1,52 tum. Den har stöd för bildförstärkningsfunktioner som pixel binning (9:1) och dubbla ISO-lägen för att kunna fånga motiv med stort dynamiskt omfång och färgåtergivning även i dåligt ljus.

En åttamegapixelkamera med ultravidvinkel på 118 grader och separat kamera för makrofotografering kompletterar huvudsensorn. Den främre kameran är på 16 megapixel. Skärmen har en touchkänslighet på 360 Hz och ljusstyrka på upp till 1200 nits.

Den har den åttakärninga processorn Snapdragon® 695 med 6nm-teknologi och en klockfrekvens på upp till 2,2 GHz, och stereohögtalare. Turbo Charge, som introducerades i förra årets flaggskepsmodeller från Xiaomi, stöds även här och möjliggör laddning på 67W, vilket gör att 5 000 mAh-batteriet kan gå från helt urladdat till 50 procent laddat på så lite som 15 minuter.

Redmi Note 11 NFC har bara ett rekommenderat återförsäljarpris på mellan 179 och 229 USD beroende på minnesspecifikation, men är ändå kompromisslös och sätter en ny standard för prisklassen. Formatet är något mindre än storasyskonet men den knivskarpa AMOLED-skärmen är på 6,43 tum och även här finns fyra kraftfulla kameror för olika former av specialfotografering, inklusive en dedikerad djupkameralins. Den kostnadseffektiva all-round telefonen har en Snapdragon®  680 processor och stöd för snabbladdning på 33W.

 

Relaterade Artiklar