Rätt kondensator till varje applikation
Hem NYHETER Rätt kondensator till varje applikation

Rätt kondensator till varje applikation

Publicerat av: Redaktionen

Vår leverantör av kondensatorer, Nippon Chemi-Con, är en av världens största tillverkare av kondensatorer.

De har hög teknisk specialkompetens inom området och vårt samarbete innebär att vi kan erbjuda våra kunder den bästa kvalitén tillsammans med en rad andra mervärden.

Ett av mervärdena är att optimera valet av kondensator och därmed säkerställa att man har exakt det man behöver i sin applikation.

Det är en sak att dimensionera en kondensator. Att teoretiskt sett tillgodose ett kapacitansbehov samtidigt som den ska tåla en viss rippelström. Men hur väljer man rätt efter det?

Hur matchar man applikationens livslängd med kondensatorn? Servicevänligt eller ingjutet, omgivningstemperatur, ESR, fysisk storlek, placering på kortet är alla viktiga parametrar som bestämmer valet av kondensator.

Rätt kondensator till varje applikationVi på OEM Electronics samarbetar direkt med ingenjörerna på Nippon där vi gemensamt med er som kund går igenom den tekniska kravspecen mot en budget. Datan förs in i ett verktyg och vi kan därefter presentera förslag på kondensatorer som möter kraven.

Vi ser till att valet av kondensator blir optimerat och att applikationen får exakt den komponent som behövs.

SENASTE NYTT!

SERIE: MHU

125°C KLARAR VIBRATIONER UPP TILL 40G
SMD-elektrolyt lämplig för till exempel motorstyrningar, då den tål vibrationer väldigt bra. 5000h vid 125ºC. Klarar upp till 40G och har lågt ESR. Prover tillgängliga i Q3 2021 och massproduktion Q1 2022.

SERIE: GPA, GPD & GQB

125°C/135°C/150°C HÖGA TEMPERATURER
Tre serier radiala kondensatorer lämpliga för högtemps-applikationer. Upp till 1000h vid 150ºC vid max rippelström och maxspänning.

Rätt kondensator till varje applikation 3

SERIE: KXN & KXQ

105°C HÖGRE RIPPELSTRÖM/MINDRE STORLEK/LÅNG LIVSLÄNGD (160V och mer)
Radiala kondensatorer lämpliga för till exempel OBC (On board charger). Upp till 450V och 12000h. Serie KXN klarar högre strömmar än föregångaren. Serie KXQ är 16% mindre i storlek, jämfört med föregångaren.

Rätt kondensator till varje applikation 4

Relaterade Artiklar