Quinyx fortsätter sin kraftiga tillväxtresa genom att öppna kontor i USA

Quinyx, marknadsledande leverantör av lösningar för personalplanering, tar nu steget över Atlanten för att skapa ett bättre liv för miljontals medarbetare på arbetsplatser runtom i världen.

Quinyx fortsätter sin kraftiga tillväxtresa genom att öppna kontor i USA 1
Erik Fjellborg, vd Quinyx

Quinyx, marknadsledaren inom Workforce Management meddelar idag att de öppnar sitt första kontor i USA genom att etablera sitt nordamerikanska huvudkontor i Boston. Quinyx grundades i Stockholm och har de senaste åren sett en kraftig tillväxt till följd av expansion i bland annat Storbritannien, Tyskland och Nederländerna. Den amerikanska expansionen öppnar nu upp för en jättemarknad som kan fortsätta att skapa tillväxt för Quinyx.

Sedan 2005 har Quinyx plattform gjort det möjligt för företag och organisationer att hantera och optimera sin bemanning genom smart schemaläggning, inbyggd kommunikation, tidrapportering, uppgiftshantering, prognostisering och verktyg för medarbetarengagemang i en och samma plattform. Redan idag kan Quinyx stoltsera med flera kunder i Nordamerika, exempelvis Kal Tire, Swarovski, G-Star Raw och Ole and Steen. Quinyx ”mobile-first”-filosofi har lett till stora framgångar hos organisationer som vill skapa ett högre medarbetarengagemang, ökad produktivitet och ökad arbetsglädje.

Quinyx vd och grundare Erik Fjellborg kommenterar expansionen:

– Det kommer att bli tuffare än i Europa och vi har stor respekt för den kommande expansionen. Men vi har en otroligt stark produkt, ett starkt team och en stark vision om att förändra marknaden. Vårt mål med Quinyx resa är tydligt – vi vill skapa ett bättre liv för miljontals människor genom att förbättra deras arbetsliv.

I nuläget har Quinyx drygt 500 000 användare hos 700 kunder runt om i världen. Genom expansionen till Boston kommer Quinyx nu att ha fysiska kontor i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Storbritannien, Tyskland, Nederländerna och USA. Som ett led i expansionen har ett antal nyckelpersoner flyttat över till USA, och dessa är Anderas Sjölund (Co-founder och CRO), Mattias Anrep (Global Head of Operations) och Laurie Pace (Marketing Director U.S). Rob Desmond, VP Sales U.S har också rekryterats in för att axla rollen som amerikansk försäljningschef. Vid slutet av 2020 förväntas personalstyrkan ha vuxit kraftigt.

Tidigare i år annonserades att Quinyx tog in en kvarts miljard kronor i en runda ledd av befintliga investerare Alfvén Didrikson, Battery Ventures och Zobito. Kapitaltillskottet kommer användas till att accelerera Quinyx expansion, men också för att investera kraftigt i den teknologiska utvecklingen av plattformen.