Prisvinnande belgisk elcykel lanseras i Sverige
Hem NYHETER Prisvinnande belgisk elcykel lanseras i Sverige

Prisvinnande belgisk elcykel lanseras i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Nu lanseras den uppkopplade elcykeln Cowboy i Sverige med avancerad teknik och en minimalistisk design utan knappar eller traditionell kedja.

Cowboy grundades i Belgien 2017 och bakom designen står det svenska företaget Propeller Design.

Cyklarna säljs direkt på nätet och den som bor i Stockholm och Malmö kan enkelt boka en testtur för att få en helt ny form av cykelupplevelse.

Lanseringen görs i Sverige och Danmark och antalet städer för testturer kommer att utökas efter hand.

– Vi ser en stor potential för Cowboy i Sverige och Danmark. Sedan starten har vi sålt över 25 000 uppkopplade elcyklar runt om i Europa och vi vänder oss till en medveten och urban målgrupp som uppskattar design och vill ha alternativ till transportmedel som använder fossila bränslen, säger Adrien Roose, CEO och medgrundare av Cowboy.

En ny form av cykelupplevelse
Cowboy erbjuder en helt ny cykelupplevelse med hjälp av smart teknik, attraktiv design och en omfattande kundservice. Cyklarna är helt uppkopplade och likt vissa moderna elbilar kan en Cowboy-cykel uppdateras via nätet.

– Vi har varit med under Cowboys hela resa och designat en urban elcykel som är långt ifrån den traditionella battericykeln. Känslan när du sätter dig på en Cowboy och drar iväg är otroligt härlig. Den är följsam och ger en förhöjd cykelkänsla som inte kan beskrivas – man måste testa själv, säger Olle Gyllang, strategisk designer och partner på Propeller Design.

Batteriet väger bara 2,4 kilo och kan tas bort för att laddas i ett vägguttag. Det gör att man slipper bära upp hela cykeln till lägenheten.

70 km räckvidd
Cowboys grundare i Belgien hade en vision att skapa en elegant, lätt och smidig cykel med högkvalitativa komponenter och egen produktion. Tack vare den minimalistiska designen väger cykeln mindre än 20 kilo – och då är redan det kompakta batteriet medräknat som räcker upp till 70 km.

Cykeln reagerar intuitivt på åkarens behov från det första steget på pedalen. Ju hårdare du trampar, desto mer kraft får du automatiskt från cykeln. De integrerade främre och bakre lamporna ökar säkerheten tack vare sin starka ljusstyrka, medan de bakre lysdioderna också fungerar som bromsljus.

Cowboy styrs med en app
Cykeln hanteras via Cowboy-appen som finns för iOS och Android. Anslutningen görs med Bluetooth så att man har en säker digital nyckel för att aktivera cykeln.

Prisvinnande belgisk elcykel lanseras i SverigeI appen visas cykelns hastighet, distans och batteriladdning. Appen gör det också möjligt att tända och släcka framljuset och den har ett integrerat navigationssystem. Om cykeln blir stulen hjälper appen att hitta den med funktionen “Hitta min cykel” med hjälp av en integrerad GPS.Cowboy har också en funktion för falldetektering. Genom att kombinera data från den inbyggda accelerometern, cykelns hastighet och hur snabbt den trampas kan Cowboy automatiskt upptäcka om man cyklat omkull och skicka ett meddelande till nödkontakterna.

Välj den mest hälsosamma rutten
Statistik från bland annat Stockholms Stad visar att antalet cyklister ökat dramatiskt de senaste åren, mycket beroende på en ökad hälsotrend och miljömedvetenhet. Med tanke på trafikstockningar är elcyklar det snabbaste transportmedlet i storstäderna och Cowboys vision är att ta den dagliga pendlingen till jobbet till en ny nivå när det gäller snabbhet, komfort och rörelsefrihet. Det är också därför som Cowboy kan rekommendera den bästa rutten för att undvika luftföroreningar.

Relaterade Artiklar