Premiär för banbrytande sushirestaurang i The Lobby
Hem NYHETER Premiär för banbrytande sushirestaurang i The Lobby

Premiär för banbrytande sushirestaurang i The Lobby

Publicerat av: Redaktionen

I Tokyo driver Yuki Chizui en restaurang som har revolutionerat sushivärlden.

Premiär för banbrytande sushirestaurang i The Lobby 2Tillsammans med Lexus öppnar hon nu en svensk pop up-replika i The Lobby för att hylla japansk hantverksskicklighet och innovationskraft. Idag lanseras restaurangen New Horizons.

Det japanska premiumvarumärket Lexus har sedan mitten av mars ett showroom i The Lobby. Här visas det första exemplaret i Sverige av den nya modellen Lexus UX 250h, en exklusiv hybrid-SUV utvecklad med den europiska marknaden i fokus. Modellen har utvecklats av Lexus första kvinnliga chefsingenjör Chika Kako. Idag när en pop-up restaurang invigs i The Lobby tar Lexus nästa stora steg i aktiveringen av platsen.

Inom den japanska traditionen lever förlegade fördomar kvar som menar att kvinnor inte kan tillaga sushi eftersom de har en högre kroppstemperatur än män. En myt som restaurangchefen Yuki Chizui motsade sig då hon lanserade restaurangen Nadeshiko Sushi i Tokyo, den första japanska sushi-restaurangen med enbart kvinnlig personal.

Samtidigt är omtänksamhet, hantverksskicklighet och innovation tre ledord som genomsyrar det japanska bilföretaget Lexus verksamhet. Och oavsett varifrån dessa egenskaper kommer vill Lexus hylla och framhäva dem. Därför har Lexus i Sverige bjudit in Yuki Chizui och tillsammans med henne byggt upp en replika av restaurangen Nadeshiko Sushi i The Lobby. Restaurangen som i Sverige har döpts till New Horizons har tolv platser och är endast öppen under två dagar, idag och imorgon.

– Yuki Chizui är en stark representant för allt det som Lexus tror på – japansk hantverksskicklighet i kombination med banbrytande innovationskraft. I vårt samarbete med Yuki vill vi få fler att våga bryta normer. Hennes historia är en otrolig inspiration för oss, och garanterat för fler människor runt om i världen, säger Erik Gustafsson, informationschef på Lexus Sverige.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>