PostNord och Tradera sänker fraktpriserna för begagnathandeln
Hem UNDERSÖKNING PostNord och Tradera sänker nu fraktpriserna för begagnathandeln

PostNord och Tradera sänker nu fraktpriserna för begagnathandeln

Publicerat av: Redaktionen

Nu blir det billigare för Traderas kunder att skicka sina försändelser med PostNord.

I ett nytt avtal tar PostNord och Tradera nästa steg för att främja begagnathandeln mellan svenskar genom att sänka fraktkostnaden med upp till 55 procent för Traderas användare.

PostNord och Tradera sänker fraktpriserna för begagnathandelnBegagnathandeln växer starkt och på Tradera har försäljningen ökat med 37 procent på två år.

Enligt den senaste undersökningen från E-barometern har 45 procent av konsumenterna handlat second hand online under året. Tradera är en av de största marknadsplatserna för att möjliggöra den växande cirkulära ekonomin. Med lägre fraktkostnader skulle kunderna få ytterligare anledning att välja begagnathandeln.

Därför har Tradera i samarbete med PostNord utvecklat en ny prismodell specifikt framtagen för marknadsplatser för begagnathandel i syfte att främja den cirkulära handeln mellan privatpersoner. Modellen innebär att fraktsättet rabatteras baserat på volymen för alla Traderas kunder. För några av viktklasserna så rabatteras fraktsättet med upp till 55 procent jämfört med dagens priser. Resultatet blir bättre kunderbjudanden – och bättre pris.

– Vi har höga ambitioner inom hållbarhetsområdet och har länge funderat på vår roll inom den cirkulära ekonomin. Det här är en av de saker vi kan erbjuda. Vårt blå maskineri med brevslingor och goda transportprocesser i hela Sverige gör att vi kan göra kostnadseffektiva modeller vid volym, säger Mathias Krümmel, vd på PostNord Sverige.

Begagnathandeln på nätet växer starkt. På Tradera har försäljningen ökat med hela 37 procent bara de två senaste åren. Varje dag finns 4 miljoner begagnade saker till försäljning. Ungefär 1000 nya auktioner läggs upp i timmen och var tredje sekund byter saker ägare på Tradera.

– Vi ser inte andra aktörer inom begagnathandeln som våra konkurrenter, utan vår största konkurrent är nykonsumtionen. Det är från dem vi ska fortsätta plocka marknadsandelar. Att erbjuda ett mer konkurrenskraftigt pris och spårbar frakt med PostNord är ett viktigt steg för att vässa vårt erbjudande, säger Stefan Öberg, vd Tradera.

Det nya avtalet som möjliggör prismodellen träder i kraft idag och rullas nu ut till Traderas kunder.

Relaterade Artiklar