Väderskyddat portabelt välljud
Hem PRODUKTNYHETER Svenska väderskyddat portabelt välljud

Svenska väderskyddat portabelt välljud

Publicerat av: Redaktionen

I mitten av mars släpper svenska högtalartillverkaren Audio Pro sin nya A15.

Det nya tillskottet till sortimentet är en regntålig, portabel högtalare med kraftfullt batteri.

På den växande marknaden för multirumhögtalare har det skapats en ökad efterfrågan på produkter som inte enbart fungerar fint i ett multirumssystem inom hemmets fyra väggar, utan även gör det möjligt att plocka med sig ljudet ut i trädgården eller annan plats utomhus. Detta skapar ett sug efter produkter som både är portabla och även har ett batteri som klarar av många timmars spelande. Då vädrets makter inte alltid går att styra över är produkter som tål hastigt uppdykande regn extra populära.

Jens Henriksen, CCO på Audio Pro förklarar, ”Våra kunder har visat ett allt ökande intresse för produkter som kan bäras med ut i trädgården och även tål regnvatten. Och den långa batteritid som vi länge varit kända för på våra tidigare portabla produkter, skapar förstås en förväntan från våra kunder som vi vill fortsätta infria. A15 är vår senaste produkt som uppfyller samtliga 3 behov.” I mars lanserar Audio Pro denna nya högtalare med ett helt nytt utseende, som samtidigt faller väl in i det befintliga sortimentets estetiska utbud. Den tygbeklädda fronten känns väl igen från produkter som A10, G10 och även A26 och A36.

Väderskyddat portabelt välljud

Produkten är tänkt som ett komplement till det befintliga produktprogrammet, där Audio Pro har utvecklat produkter avsedda för skiftande behov i olika rum i hemmet. Jens förtydligar; ”Med våra produkter skräddarsyr du ditt eget personliga multirumsystem, och väljer fritt mellan olika storlek och utseende utifrån det specifika rummets karaktär. Och med A15 kan du även sträcka ut ditt multirumssystem ända till trädgården, ditt multirumsystem kan nämligen bli lika stort som ditt WiFi når.”

A15 erbjuder 3 olika multirumssystem; AirPlay 2, Google Cast och även Audio Pros eget multirumsystem. Detta gör att högtalaren även kan kopplas ihop i ett system med andra AirPlay 2 och Google Cast kompatibla högtalare. Det kraftfulla batteriet räcker till hela 11 timmars välljud på halv volymnivå. För högljudda fester med full volym på högtalaren, håller batteriet i drygt 8 timmar.

”Vår högtalare är IPX2 klassad, vilket innebär att den tåler regn, och detta tillsammans med ett handtag som är lite finurligt konstruerat genom att använda högtalarens port, gör att vi skapat en högtalare med ett tämligen minimalistiskt utseende. Minimalistiskt har blivit populärt även utanför Skandinaviens gränser, så vi räknar med att denna högtalare ska bli populär på samtliga av våra marknader.” avslutar Jens Henriksen.

Relaterade Artiklar