Polarn O. Pyret live med ny e-handel!
Hem E-HANDEL Polarn O. Pyret live med ny e-handel!

Polarn O. Pyret live med ny e-handel!

Publicerat av: Redaktionen

Polarn O. Pyret har tidigare aviserat sin omfattande satsning på e-handel, som idag är en central del av verksamheten.

Polarn O. Pyret live med ny e-handel! 2Som ett resultat av detta har nu den nya sajten www.polarnopyret.se gått live! Stort fokus har lagts på den mobila köpupplevelsen, med enkel navigering och snabb sidladdning. Avensia har ansvarat för teknisk implementering och har även bidragit i det strategiska arbetet med att framtidssäkra lösningen tillsammans med moderbolaget Retail and Brands (RNB) och Polarn O. Pyret. Sajten bygger på spjutspetsteknik och är en modern omnikanal-lösning som ger en sömlös upplevelse i både fysiska och digitala kanaler.

Att verkligen utgå från kundernas behov och skapa symbios mellan butik och e-handel är grundläggande för modern digital handel. I den nya lösningen har Polarn O. Pyret satsat mycket på målgruppsstyrt innehåll för en bättre och mer kundanpassad köpupplevelse. E-handelsplattformen som används är Episerver, och Avensia Storefront används för att möjliggöra integrationen mellan affärssystemet och den digitala upplevelsen. För att optimera prestanda används Avensias SCOPE-ramverk som gör nya  www.polarnopyret.se till en av Nordens snabbaste sajter.

”Vi har fokuserat mycket på en snabb och användarvänlig sida. Hastigheten i lösningen ger användaren en app-liknande upplevelse vilket har varit viktigt för oss. Vi vill ge våra kunder samma känsla av kvalitet när de besöker vår hemsida, som de får i de produkter de köper av oss”, säger Hans Edlund, Head of E-commerce på Polarn O. Pyret.

”Målet med projektet var att bygga en e-handelslösning som motsvarar Polarn O. Pyrets ambitioner; snabb, stabil och redo för framtiden”, säger Jesper Goudoulakis, projektledare på Avensia. ”Vi har också arbetat väldigt nära Polarn O. Pyret med designen, för att få fram den rätta känslan i användarupplevelsen, i alla kanaler”.

E-handel är en central del av Polarn O. Pyrets verksamhet, och kvalitet och framtidssäkring har varit centralt i satsningen från RNB:s sida.

”Genom starkt kundfokus fortsätter vi utveckla vårt digitala erbjudande genom alla kanaler för att ligga i framkant i den omställning som nu sker inom retail. Vi har i princip dubblat onlineförsäljningen i Sverige över två år och vi fortsätter med samma kraft framåt”, fortsätter Hans Edlund.

”Det är jättekul att arbeta med ett välkänt svenskt varumärke som fungerar så bra internationellt. Vi är glada att RNB har valt Avensia som partner för att framtidssäkra sin e-handelsverksamhet och att expandera internationellt” säger Patrik Sundquist, Sales Director på Avensia.­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

Relaterade Artiklar