PlayStation-karaktärer i pepparkaka intar Webhallen
Hem EVENT PlayStation-stad i pepparkaka intar Webhallen

PlayStation-stad i pepparkaka intar Webhallen

Publicerat av: Redaktionen

I jul går Webhallen och PlayStation ihop i ett projekt där några av de mest kända spelkaraktärerna visualiseras i det juligaste mediet man kan tänka sig; Pepparkaka.

Pepparkakskonstnären Caroline Eriksson gör skulpturer av kända PlayStation-hjältar

Caroline Eriksson är en svensk konstnär som har specialiserat sig i att skapa extremt detaljerade verk i pepparkaka med inspiration från filmer och populärkultur. För närvarande är hon bosatt i Norge och man kan se hennes tidigare kreationer på hennes Instagram-sida, där en bland annat kan beskåda en pepparkaksversion av Xenomorph från filmen Alien.

PlayStation Sverige och Webhallen ska bygga en PlayStation-stad helt i pepparkaka. Tronande över staden kommer Carolines skulpturer av tre kända karaktärer från PlayStation-universumet figurera:

  • PlayStation-karaktärer i pepparkaka intar WebhallenKratos, känd från serien God of War som fick ett uppsving när det 2018 kom ut i en ny form från de tidigare spelen i serien. Uppföljaren, God of War Ragnarok, kommer 2022.
  • Aloy, känd från spelet Horizon Zero Dawn som tog världen med storm när hon introducerades för PlayStation-publiken i en postapokalyptisk värld som tagits över av maskiner i Horizon Zero Dawn. Hon är även huvudkaraktär i spelet Horizon Forbidden West som släpps i februari nästa år.
  • Ratchet (och Clank), från spelet med samma namn, är karaktärer från en av de mest omtyckta spelen för yngre spelare. Det senaste spelet i serien; Ratchet & Clank: Rift Apart, var ett av de första spelen som använde PlayStation 5 – funktionerna till fullo då det släpptes i juni i år.

Flera kan bidra och vinna priser

Den 30e november ställs bordet med pepparkaksstaden och karaktärerna upp i Webhallens butik vid Medborgarplatsen i Stockholm. Staden finns uppställd i butiken till den 31a december och under den tiden kan kunder dela sina egna PlayStation-inspirerade bidrag på sociala medier och lämna in för display på bordet i butiken. Alla deltagare har möjlighet att vinna, och förstapriset är en PlayStation 5-konsol, PlayStation Plus i 12 månader och ett presentkort hos Webhallen.

Tidigare event: The Last Guardian

Det är inte den första gången som Webhallen gör en liknande sak med Playstation. Under 2016 skapades en skulptur i snö på Medborgarplatsen efter varelsen Trico från spelet The Last Guardian. Webhallens kunder fick möjlighet att själva skapa sin egna Trico i valfritt material, där allt från lera till smör användes. Vinnaren fick då en Collector’s Edition av spelet The Last Guardian och ett presentkort.

Filippa Modig, Pressansvarig på Webhallen säger: ”Att PlayStation vill arbeta med oss igen är otroligt roligt för oss och våra kunder. PlayStations konsoler har bidragit till att göra gaming mer tillgängligt, och berättelserna som förmedlas i deras spel har berört många spelare genom åren. Vi hoppas att de som har vägarna förbi Medborgarplatsen i december kommer in och ser på det som Caroline har skapat, och ser fram emot många härliga bidrag från våra kunder.”

 

Relaterade Artiklar