PlayStation-karaktärer i pepparkaka intar Webhallen
Hem EVENT PlayStation-stad i pepparkaka intar Webhallen

PlayStation-stad i pepparkaka intar Webhallen

Publicerat av: Redaktionen

I jul går Webhallen och PlayStation ihop i ett projekt där några av de mest kända spelkaraktärerna visualiseras i det juligaste mediet man kan tänka sig; Pepparkaka.

Pepparkakskonstnären Caroline Eriksson gör skulpturer av kända PlayStation-hjältar

Caroline Eriksson är en svensk konstnär som har specialiserat sig i att skapa extremt detaljerade verk i pepparkaka med inspiration från filmer och populärkultur. För närvarande är hon bosatt i Norge och man kan se hennes tidigare kreationer på hennes Instagram-sida, där en bland annat kan beskåda en pepparkaksversion av Xenomorph från filmen Alien.

PlayStation Sverige och Webhallen ska bygga en PlayStation-stad helt i pepparkaka. Tronande över staden kommer Carolines skulpturer av tre kända karaktärer från PlayStation-universumet figurera:

  • PlayStation-karaktärer i pepparkaka intar WebhallenKratos, känd från serien God of War som fick ett uppsving när det 2018 kom ut i en ny form från de tidigare spelen i serien. Uppföljaren, God of War Ragnarok, kommer 2022.
  • Aloy, känd från spelet Horizon Zero Dawn som tog världen med storm när hon introducerades för PlayStation-publiken i en postapokalyptisk värld som tagits över av maskiner i Horizon Zero Dawn. Hon är även huvudkaraktär i spelet Horizon Forbidden West som släpps i februari nästa år.
  • Ratchet (och Clank), från spelet med samma namn, är karaktärer från en av de mest omtyckta spelen för yngre spelare. Det senaste spelet i serien; Ratchet & Clank: Rift Apart, var ett av de första spelen som använde PlayStation 5 – funktionerna till fullo då det släpptes i juni i år.

Flera kan bidra och vinna priser

Den 30e november ställs bordet med pepparkaksstaden och karaktärerna upp i Webhallens butik vid Medborgarplatsen i Stockholm. Staden finns uppställd i butiken till den 31a december och under den tiden kan kunder dela sina egna PlayStation-inspirerade bidrag på sociala medier och lämna in för display på bordet i butiken. Alla deltagare har möjlighet att vinna, och förstapriset är en PlayStation 5-konsol, PlayStation Plus i 12 månader och ett presentkort hos Webhallen.

Tidigare event: The Last Guardian

Det är inte den första gången som Webhallen gör en liknande sak med Playstation. Under 2016 skapades en skulptur i snö på Medborgarplatsen efter varelsen Trico från spelet The Last Guardian. Webhallens kunder fick möjlighet att själva skapa sin egna Trico i valfritt material, där allt från lera till smör användes. Vinnaren fick då en Collector’s Edition av spelet The Last Guardian och ett presentkort.

Filippa Modig, Pressansvarig på Webhallen säger: ”Att PlayStation vill arbeta med oss igen är otroligt roligt för oss och våra kunder. PlayStations konsoler har bidragit till att göra gaming mer tillgängligt, och berättelserna som förmedlas i deras spel har berört många spelare genom åren. Vi hoppas att de som har vägarna förbi Medborgarplatsen i december kommer in och ser på det som Caroline har skapat, och ser fram emot många härliga bidrag från våra kunder.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>