Plantronics presenterar nya RIG 500 PRO serien!
Hem GAMINGE-SPORT Plantronics presenterar nya RIG 500 PRO serien!

Plantronics presenterar nya RIG 500 PRO serien!

Publicerat av: Redaktionen

Plantronics har tillverkat hörlurar för professionell användning sedan 1961 och har idag annonserat sin nya RIG 500 PRO serie gaming headsets, designad för att leverera högkvalitativt ljud i en unik ultra-lätt design.

Plantronics presenterar nya RIG 500 PRO serien! 2RIG 500 PRO är det första gaming headsetet byggt med en öronkåpa i en lätt exoskelett-design med en isolerad akustisk ljudkammare för rent ljud utan störningar som levererar den ideala ljudupplevelsen oavsett spelplattform.

Med de nya 50 mm elementen ökar frekvensresponsen samtidigt som de speciellt framtagna öronkuddarna med dubbel vaddering i skinn och tyg erbjuder både brusreducering och komfort för långa och intensiva spelsessioner.

Dessutom kommer konsolutgåvorna med den patentsökta ”RIG Game Audio Dial”, en standard 3,5 mm kontakt med integrerad volymkontroll för trådlösa handkontroller. Konsolspelare kan då justera volymen smidigt och direkt med tummen utan att behöva lyfta händerna från handkontrollen. PC-modellerna kommer med en volymkontroll direkt på sladden.

– Plantronics var först med VR-fokuserade hörlurar, Dolby Atmos stöd och nu med RIG Game Audio Dial visar vi återigen att vi ligger i framkant när det kommer till att komma med nya egenutvecklade lösningar. Den nya RIG 500 PRO-serien tar den modulära designen och framförallt ljudet från RIG 500 serien till nästa nivå. Som alla fans av RIG 500 serien vet är den i princip oförstörbar med sin unika design av kompositplats samtidigt som den är extremt lätt i vikt. Men känslan av kallt stål i handen när du plockar upp din RIG 500E PRO första gången är helt oslagbar utan att den blivit tyngre. Och självklart är metall tuffare än plast, säger Jakob Ahlberg, affärsansvarig för gaming headset hos Plantronics i Norden.

RIG 500 PRO Serien är tillgänglig för konsoll, PC och i en E-Sport utgåva som bygger vidare på den lätta, modulära originaldesignen av RIG 500 med flera förbättrade egenskaper:

 • Större 50 mm element för bättre frekvensrespons
 • En avtagbar och brusreducerande mikrofon med flip-to-mute-funktion
 • Avtagbara ljudkablar som enkelt kan bytas ut eller ersättas
 • Avtagbara öronkuddar som antingen kommer helt i tyg för maximal komfort och andningsförmåga eller med två material: tyg invändigt och skinn utvändigt som balanserar komfort med förbättrad passiv ljudreducering
 • Isolerad akustisk kammare för reducerad ljuddistorsion
 • Lättåtkomlig RIG Game Audio Dial volymkontroll för Xbox One och PS4-modeller
 • En inline volymkontroller för PC-headseten
 • Möjligheten att låsa upp nästa generations tredimensionella surroundljud med Dolby Atmos genom att använda den medföljande förbetalda aktiveringskoden

Pris och tillgänglighet
RIG 500 PRO serien är kompatibel med Xbox One, PlayStation 4 och Windows 10 och finns tillgängliga hos Plantronics auktoriserade återförsäljare.

 • RIG 500 PRO HC, för PS4 and Xbox One: 799 SEK
 • RIG 500 PRO, som kommer med metalbåge och inline volymkontroll för PC: 999 SEK
 • RIG 500 PROE, som är en “E-sports edition” specifikt designad för professionella sammanhang med gjuten metallkonstruktion och huvudbåge: 1499 SEK

Relaterade Artiklar