Hem E-HANDEL pinDeliver och E-drop startar unikt samarbete inom obevakade hemleveranser

pinDeliver och E-drop startar unikt samarbete inom obevakade hemleveranser

Publicerat av: Redaktionen

pinDeliver och E-drop startar nu en gemensam satsning för att utveckla och effektivisera obevakade hemleveranser inom e-handeln.

pinDeliver och E-drop startar unikt samarbete inom obevakade hemleveranser 3E-drop, som är ett dotterbolag till logistik och IT-företaget Nowaste Logistics AB, revolutionerar hemleveranser genom att tillhandahålla en tjänst för mottagarfria leveranser med intakt kylkedja utan att släppa in någon i hemmet. Tjänsten och dess leveransskåp är oberoende av integration till e-handlare och möjliggör för att leveranser kan ske utan att kunden är hemma. Det uppkopplade leveransskåpet placeras utanför hemmet och kontrolleras av mottagaren via en app.

Utöver kundnyttan som mottagarfria leveranser ger skapas också möjlighet att förenkla logistiken genom att leveransfönstret blir större och transporter under rusningstid kan undvikas.

Det möjliggör för både smartare och mer tidseffektiva rutter vilket även resulterar i mer hållbara leveranser, samtidigt som det ger kunden möjlighet att göra annat än att vänta på sina paket.

I samarbetets första steg integreras pinDelivers leveransplattform tekniskt med E-drops plattform. Det gör att leveranser som går genom pinDelivers leveransplattform enkelt och säkert kan levereras till E-drop.

– Det känns väldigt roligt att vi kan erbjuda våra kunder en möjlighet att leverera till E-drops skåp. Obevakade hemleveranser är ett leveransalternativ som ger fantastiska möjligheter att optimera logistiken så att hemleveranser kan bli mer hållbara, säger Patrik Thelandersson, VD pinDeliver.

Både E-drop och pinDeliver är två oberoende företag som båda arbetar för att förenkla och effektivisera sista milens leveranser.

– Något som är extra kul med vårt samarbete är att både vi och pinDeliver är oberoende aktörer som delar visionen om att förenkla och effektivisera hemleveranser inom e-handeln. Att vi kan integrera pinDelivers leveransplattform med E-drop gör att vi ökar servicen för våra kunder och tar nästa steg inom morgondagens obevakade hemleveranser, säger Susanne Hjorthagen, VD E-drop.

På sikt kommer samarbetet att utvecklas och genom gemensam data kommer bolagen att undersöka och analysera obevakade hemleveranser ur flera olika perspektiv för att dra slutsatser kring de konkreta miljövinster obevakade hemleveranser inom dagligvaruhandeln bidrar till.

Relaterade Artiklar