Panta hemma! Pantamera i samarbete med MatHem
Hem NYHETER Panta hemma! Pantamera i samarbete med MatHem

Panta hemma! Pantamera i samarbete med MatHem

Publicerat av: Redaktionen

Just nu genomför Pantamera, tillsammans med MatHem, ett test i Göteborgsområdet, där kunderna får möjlighet att lämna sin pant i samband med att de tar emot sina matkassar.

Panta hemma! Pantamera i samarbete med MatHem 1

Foto: Crelle Photografy/Pantamera

Pantpengen kan kunden sedan välja att skänka till BRIS, eller dra av från summan vid nästa köptillfälle.

Genom att erbjuda pantsäckar till MatHems kunder öppnar Pantamera upp för ännu ett sätt att återvinna burkar och PET-flaskor. Pantsäckarna, som har individuella streckkoder för varje kund, lämnas och hämtas av MatHem i samband med att matleveransen.

– För oss är det viktigt att möta ett förändrat konsumtionsbeteende, där livsmedelsinköpen via nätet ökar. Vi vill säkerställa att det är lika enkelt att panta sina burkar och PET-flaskor för dem som handlar över nätet som det är för dem som handlar i butiken, säger Katarina Lundell marknads- och kommunikationschef Pantamera/Returpack.

Hållbart ska vara enkelt

Den digitala mathandeln i Sverige är just nu inne i sin mest expansiva fas. Under förra året ökade matbutikernas nätförsäljning med hela 19 procent, enligt Svensk Digital Handels senaste undersökning.

–Vi vill göra det enkelt för våra kunder att göra hållbara val. Genom att erbjuda dem Pantamera-säcken blir det både lätt att panta och smidigt att få tillbaka sin pantpeng, säger Karolin Kull, grundare och marknadschef på MatHem.se.

Relaterade Artiklar