Panasonic presenterar sin ultimata robusta dator
Hem PRODUKTNYHETER Panasonic Mobile Solutions Business presenterar sin ultimata robusta dator

Panasonic Mobile Solutions Business presenterar sin ultimata robusta dator

Publicerat av: Redaktionen

TOUGHBOOK 40 är gjord för att användas av militären, polisen, byggbranschen och företag i den allmännyttiga sektorn, och är Panasonics mest avancerade modell hittills.

Ända sedan 1996 har Panasonic tillverkat en lång rad datorer och surfplattor i TOUGHBOOK-serien, som är robusta produkter som är utformade för att tåla förhållanden som i normala fall skulle skada eller helt förstöra sådana enheter.

26 år efter presentationen av den allra första robusta enheten presenterar teknikföretaget nu den mest avancerade modellen hittills.

TOUGHBOOK 40 är byggd för att klara de mest extrema situationer, till exempel fall och stötar, vatten och damm, extrema temperaturer, hög luftfuktighet samt våldsamma vibrationer. Dessutom är datorn uppbyggd av moduler vilket gör den lätt att reparera, underhålla och uppdatera.

Enheten uppfyller den internationella militära standarden MIL-STD810H och är IP66-klassad, vilket innebär att den är maximalt skyddad mot damm och kraftiga vattenstrålar. Den tål också fritt fall från så höga höjder som 1,8 meter. Dessutom har datorn en extremt lång batteritid på 18 timmar per laddning och skärmen är klar och tydlig även i det starkaste solljus.

TOUGHBOOK 40 har också ett stort fokus på säkerhet genom bland annat fingeravtrycksläsare och fleranvändar-autentisering för de tillfällen den används av flera personer i ett team. Dessutom använder datorn sig av NATO-godkända självkrypterande lagringsenheter. Det finns också en funktion som gör att en enda tryckning omedelbart släcker allt ljus och avbryter all elektronisk överföring.

Den robusta bärbara datorn utmärker sig också genom att pekskärmen kan skötas med penna, fingrar, handskar och blöta händer. Den kan också användas utan problem i regn. Högtalar- och mikrofontekniken gör det möjligt att ha samtal och videosamtal även i de mest bullriga miljöer, bland annat tack vare att mikrofonen kan eliminera oväsen och bakgrundsljud från omgivningen.

Panasonic presenterar sin ultimata robusta datorEnheten riktar sig speciellt mot militär, polis, byggindustrin och företag inom den allmännyttiga sektorn, men passar också för användning i jordbrukssektorn, transportsektorn och av servicetekniker och ingenjörer inom en rad områden.

”Från soldaten på uppdrag och polisen i bilen till teknikerna vid vägkanten och ingenjörerna ute i fält tar nya TOUGHBOOK 40 robust databehandling till en ny nivå med sin anpassningsförmåga för olika uppgifter, datorkraft, kommunikation och säkerhet”, säger Dirk Weigelt, europeisk produktchef på Panasonic Mobile Solutions Business.

Relaterade Artiklar