Panasonic lanserar kundanpassad pekskärmslösning för videoväggar

Panasonics nya ShadowSense-pekskärmslösning för videoväggar erbjuder full kundanpassning, samt hög visibilitet, prestanda och tillförlitlighet.

Den nya och fullt anpassningsbara pekskärmslösningen riktar sig till återförsäljare, museer och avancerade företag. Lösningen är konstruerad med Panasonics 55-tums paneler för att kunna erbjuda en kostnadseffektiv metod för skapandet av en interaktiv videovägg i valfri storlek. De vanligaste konfigurationerna är 2×2, 3×1, 3×2, 4×2 eller 4×3. Dessutom kan för pekskärmsfunktionen installeras på plats av Panasonic som en del av ett servicepaket alternativt ställas separat, vilket gör detta till ett riktigt skräddarsytt system.

Tre olika typer av 55-tums paneler finns i 700 cd/m2 (VF1-SST och LFV70-SST) eller 500 cd/m2 (LFV8-SST), vilka erbjuder hög ljusstyrka och synlighet, samt robust drift dygnet runt. Alla paneler är designade med en sömlös kant, vilket gör att videoväggarna saknar gränslinjer mellan skärmarna.

ShadowSense-teknologin använder sensorer för att upptäcka ett objekts skugga och utarbeta dess exakta position. Den kan känna igen maximalt 20 olika simultana beröringspunkter för större videoväggar och 12 beröringspunkter i enkla konfigurationer, såsom 2×1. Teknologin upptäcker och växlar automatiskt mellan olika inmatningsenheter, som till exempel en fingertopp, stylus-penna eller ett raderingsverktyg. Den kan dessutom identifiera och ignorera oavsiktliga beröringar.

Alla 55-tums paneler är anpassade för digital skyltning med ingångar automatiskt synkroniserade med HDMI, DisplayPort, Digital Link och USB-anslutningar. Skärmarna kan monteras i både porträtts- och landskapsposition.

Varje pekskärmsvideovägg är anpassad efter kundönskemål i samråd med Panasonic.