Oriola investerar i nytt e-handelslager för Kronans Apotek
Hem E-HANDEL Oriola investerar i e-handelslager för Kronans Apotek

Oriola investerar i e-handelslager för Kronans Apotek

Publicerat av: Redaktionen

Den svenska apoteksmarknaden genomgår en snabb omvandling mot e-handel.

Pandemin har påskyndat förändringen och under första halvåret 2021 nådde e-handelns andel 18% av all försäljning på apoteksmarknaden i Sverige.

För att stödja tillväxten för e-handel, investerar Oriola i ett nytt lager för e-handelsverksamhet i Enköping, Sverige. Det nya lagret kommer att leverera onlinebeställningar till kunder i apotekskedjan Kronans Apotek, som Oriola äger.

”Vår e-handel växte med 85% år 2020 och planen är att fortsätta snabb expansion. För att bli en av de bästa aktörerna inom e-handel på apoteksmarknaden måste vi öka kapaciteten i vårt e-handelslager. Investeringen kommer också att göra det möjligt för oss att skapa ännu bättre flöden och processer för att öka lönsamheten i e-handeln och stödja dess fortsatta utveckling, säger Elisa Markula, VD Oriola och Kronans Apotek.

Oriola investerar i nytt e-handelslager för Kronans ApotekFör närvarande finns lagret för e-handel i Oriolas distributionscenter i Enköping. Det nya e-handelslagret omfattar cirka 15 000 kvadratmeter med möjlighet att expandera och frigör också kapacitet för Oriolas övriga distributionsverksamhet. Oriola hyr anläggningen av Logicenters. Byggprojektet under hösten 2021 och det nya e-handelslagret kommer att stå klart under andra halvan av 2022. Lagret kommer att byggas enligt BREEAMs hållbarhetsmodell och certifieringar för att säkerställa bästa möjliga miljöprestanda.

Den nya e-handelslagret kommer att placeras vid Eva Ekebladsgatan i Enköping med goda transportmöjligheter

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>