Optimera din fordonsflotta med Modul-Connect PRO’s unika moduler kopplat till kundportalen
Hem NYHETER Optimera nu din fordonsflotta med Modul-Connect PRO’s unika moduler kopplat till kundportalen

Optimera nu din fordonsflotta med Modul-Connect PRO’s unika moduler kopplat till kundportalen

Publicerat av: Redaktionen

Modul-Connect PRO är en modulär plattform för optimering av fordonsflottor inom flera områden.

Via kundportalen kan flottchefen följa sin flotta i realtid.

Kartan visar fordonens rutter, övervikt eller om startbatteriet är lågt. För att underlätta det administrativa arbetet så kan du med Modul-Connect PRO få autogenererade körjournaler och trängselskattsrapporter för de enskilda förarna, dessa nås enkelt från mobilappen Modul-Connect eller i Kundportalen.

Optimera din fordonsflotta med Modul-Connect PRO’s unika moduler kopplat till kundportalen

Att behoven för varje enskild flotta kan skilja sig är en självklarhet, med Modul-Connect PRO’s modulära lösning blir det enkelt att optimera sin fordonsflotta. Välj mellan flertalet moduler och skräddarsy plattformen efter flottans behov.

”Vi vill kunna erbjuda en helhetslösning för alla men förstår samtidigt att varje flotta är unik. Därför vill vi inte begränsa och göra utbudet för snävt utan utveckla utbudet ännu mer för fler möjligheter till unika skräddarsydda lösningar”, säger Thomas Johansson, Vice VD för Modul-System.

Modulerna samlas i en användarvänlig kundportal för enkel uppföljning för dig som flottchef. För att optimera tiden för din flottas körrutter finns en funktion för att följa flottans fordon med exakt position och genomförda rutter, batteristatus och vikt från viktsystemet. Du kan få värdefull information genom att följa din fordonsflotta digitalt och se avvikelser. När rutter optimeras kan både kilometer, tid och utsläpp minskas.

”Genom att presentera och visualisera värdefull data gör vi det enklare för våra kunder att effektivisera deras verksamhet”, säger Thomas Johansson

Modul-Connect PRO med kundportal möjliggör för dig som kund att få autogenererade körjournaler och trängselskattsrapporter för enkel nedladdning som sedan kan användas för månatlig rapportering. Föraren kategoriserar sina resor via Modul-Connect-appen som antingen ’Privat’ eller i ’Tjänst’ och skriver in resans syfte. Föraren har även möjlighet att ställa in ett schema som berättar under vilka tider och dagar som ska räknas som ’tjänst’ respektive ’privat’. Självklart är körjournalerna anpassade efter Skatteverkets krav och gör flottchefen redo för eventuell skatterevision.

”Vi har sett att företag och kunder efterfrågar denna typ av funktionalitet eftersom att föra manuell körjournal helt enkelt tar för mycket tid och körjournalerna riskerar att bli fel. Med vår kundportal blir det både enklare och mer korrekt”, säger Thomas Johansson

All data från fordonen sparas för en smidig analysering av historiska värden för dig som flottchef. Med viktsystem installerat i fordonen visas historik över körningar med övervikt vilket skapar olika typer av rapporter för ytterligare analys och utveckling av verksamheten. Om viktsystemet känner av en övervikt skickas en varning till både föraren och flottchef, om så önskas.

Under året kommer flera nya moduler till Modul-Connect PRO-plattformen att lanseras, bland annat en rörelsesensor för inbrottslarm, spårsändare för att minska förlust av verktyg samt en temperatur- och fuktsensor.

”Förlust av verktyg är ett stort problem inom hantverkarbranschen och med inbrottslarm och spårsändare har vi möjlighet att göra stor skillnad”, säger Thomas Johansson

Relaterade Artiklar