Optidev en av Sveriges Bästa Arbetsplatser – igen!
Hem NYHETER Optidev en av Sveriges Bästa Arbetsplatser – igen!

Optidev en av Sveriges Bästa Arbetsplatser – igen!

Publicerat av: Redaktionen

Optidev är för tredje gången med på listan över Sveriges Bästa Arbetsplatser och därmed återigen en av Sveriges 25 bästa.

Optidev en av Sveriges Bästa Arbetsplatser – igen!

”Som vd är jag naturligtvis oerhört stolt över att vi utsetts till en av Sveriges bästa arbetsplatser – igen.

Det här är något vi alla på Optidev ska ta åt oss äran av och något vi i allra högsta grad bidragit till tillsammans”,  säger en glad Fredrik Logenius.

Undersöknings- och konsultföretaget Great Place to Work har återigen utsett Optidev till utmärkelsen Sveriges Bästa Arbetsplats 2021. Utmärkelsen baseras på en medarbetarundersökning där man har utvärderat och listat de organisationerna med bäst arbetsplatskultur i landet. För att komma med på listan över Sveriges Bästa Arbetsplatser måste organisationen kunna visa att de anställda har en övergripande positiv upplevelse av sin arbetsplats.

Optidev har med sina 99 anställda genom åren haft ett mycket gott arbetsklimat och har sedan 2018 samarbetat med Great Place to Work.

”Vi har en fantastiskt fin grund att stå på när det kommer till stolthet och kamratskap. En viktig del i vårt arbetsklimat är att skapa mening och delaktighet för medarbetaren. Optidevs företagskultur genomsyras av ödmjukhet och tillit för individen samt att hålla balansen mellan arbete och livet i övrigt”, berättar HR-chef Marje Langseth Seimre.

Great Place to Work undersöker även organisationens ledarskap, där verksamheterna måste kunna visa hur de anställer, inspirerar, informerar, lyssnar, visar uppskattning, utvecklar sina medarbetare, visar omtanke, firar framgångar, fördelar medel samt hur de arbetar med socialt ansvarstagande.

”Värt att nämna är vår vice vd David Landerborn, som med sitt engagemang och drivkraft varit vår tyngsta kulturbärare. Han är en stor anledning till varför vi är här idag”, fortsätter Marje Langseth Seimre.

Optidev har man flera olika sätt för att skapa en positiv arbetskultur. Bland annat finns en Må Bra-grupp som lägger vikt vid aktiviteter för välmående. Under 2020 har gruppen arbetat mestadels digitalt, med tanke på det gångna årets distansarbete. Trots fysisk distans och över ett års hemarbete har Optidev ändå lyckats behålla sin ställning som en av Sveriges bästa arbetsplatser.

”Nu längtar vi bara till att kunna fira detta som vi alltid brukar göra när vi gjort något bra. Det finns verkligen ett stort uppdämt behov av att träffas och prata om allt vi åstadkommit under 2020”, avslutar Fredrik Logenius, vd på Optidev.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>