sss
Hem PRODUKTNYHETER Öppna i-pro multi-AI system utnyttjar kraften i de senaste AI- säkerhets- apparna

Öppna i-pro multi-AI system utnyttjar kraften i de senaste AI- säkerhets- apparna

Publicerat av: Redaktionen

Möjliggör kostnadseffektiv integration av AI i befintlig övervakningsinfrastruktur för förenklad intuitiv hantering baserad på edge-analys.

Panasonic presenterade i dag i-PRO Multi-AI System, som är utformat för att utnyttja kraften i deras senaste AI-kameror och -appar genom att integrera dem sömlöst i befintlig infrastruktur för övervakning.

Plug-in-programvaran är kostnadsfri och gör det möjligt för användare att enkelt utföra AI-analys från flera i-PRO-säkerhetskameror parallellt med deras Video Management System (VMS). Detta ger en snabbare, mer effektiv och exakt AI-baserad säkerhetslösning utan att kompromissa med bildkvalitet eller nätverksprestanda.

i-PRO Multi-AI System som presenterades i dag på Panasonics och Genetecs gemensamma LinkedIn Live-evenemang, är redan helt integrerat i  den senaste versionen av Genetec Security Center (V5.10.1) samt i Panasonics eget VMS Video Insight. I kombination med de senaste AI-kompatibla kamerorna i i-PRO S- och X-serien och dess kostnadsfria AI-säkerhets-appar skapas ett nytt AI-baserat ekosystem för säkerhet.

sssSystemet fungerar genom att använda AI-kompatibla i-PRO-kameror med edge-analys och plugin-program på VMS-servern och -klientsidan. i-PRO Multi-AI System fångar och filtrerar Best Shot-bilderna och metadata baserat på djupinlärning från AI-kameran vilket gör det möjligt att utföra mycket noggrann analys.

Dessa kraftfulla data kan användas för AI-baserad detektering och larm, bevakning baserad på övervakningslistor och dessutom tidsbesparande efterhandssökningar för att förbättra kapaciteten i övervakningskamerornas infrastruktur.

Kompletteras med AI-appar som är gratis att använda
Multi-AI System kan användas med Panasonics befintliga i-PRO AI-appar, inklusive AI-VMD and AI Privacy Guard, samt de tre nya AI-applikationerna AI Face Detection, AI People Detection och AI Vehicle Detection. Alla möjliggör snabb och enkel bildsökning baserad på metadata. Dessa applikationer är perfekta för stadsövervakning och säkerhet för allmänheten.

AI Face Detection möjliggör mycket noggrann ansiktsdetektering. Appen är till och med effektiv i miljöer med svag belysning, platser med motljus och där ansikten döljs av masker – vilket är särskilt relevant under den rådande pandemin.

AI People Detection kan upptäcka och klassificera drag i mänskliga ansikten och kläder i praktiska kategorier som kön, ålder och klädfärg. Denna utförliga information går sedan att söka i för att enkelt identifiera en viss person.

AI Vehicle Detection kan upptäcka och klassificera egenskaper hos fordon, till exempel fordonstyp och färg. Dessutom har klassificering av ljud som registreras av externa mikrofoner, till exempel tutor, skott, skrik eller krossat glas, lagts till som standardfunktion för att AI ska arbeta på en högre nivå än bara rent visuellt.

”Introduktionen av i-PRO Multi-AI System, i kombination med våra AI-kompatibla kameror och appar, har skapat ett kraftfullt nytt AI-säkerhetsekosystem som gör det möjligt för företag att ta sin övervakningsinfrastruktur till en ny nivå”, säger Gerard Figols, chef för säkerhetslösningar på Panasonic Business Europe. “Och eftersom dessa system redan är kompatibla med marknadsledande, tredjeparts VMS-leverantörer som Genetec är det kostnadseffektivt och enkelt att byta till AI för säkerhetsmarknaden.”

Relaterade Artiklar