Ökat intresse för mobila bredband under pandemin
Hem PRODUKTNYHETERMOBILTELEFONER Ökat intresse för mobila bredband under pandemin

Ökat intresse för mobila bredband under pandemin

Publicerat av: Redaktionen

Under år 2020 och coronapandemin har intresset för mobila bredband med mycket surf ökat väsentligt.

Ökat intresse för mobila bredband under pandemin

Många har arbetat på andra ställen än på kontoret och i högre mån varit i behov av smidiga bredbandslösningar med mycket surf.

Det visar ny statistik framtagen av Mobiltbredband.se.

Ökat intresse för mobila bredband under pandemin 2Coronapandemin har påverkat svenskarnas intresse för mobila bredband. Det visar ny besökarstatistik framtagen av Mobiltbredband.se. Svenskarna surfar mer än någonsin tidigare och antalet besökare på Mobiltbredband.se har ökat med 160,85  % under perioden januari–augusti 2020 jämfört med samma period för år 2019. Den framtagna statistiken visar också att antalet besökare på Mobiltbredband.se ökade med 79,43 % under perioden februari–juli 2020, då omställningen under pandemin var som störst i Sverige.

Under juli månad hade Mobiltbredband.se 25 000 unika besökare på sidan. Ett rekord i antal besökare och en ökning i antal besökare med 17 500 i jämförelse med juli månad 2019 som hade knappa 7 500 besökare.

Det ökade intresset för mobila bredband under coronapandemin tros bero på att allt fler har jobbat på andra ställen än inne på kontoret. De som har haft möjlighet har jobbat hemifrån och allt fler har tillbringat sin hemester i sommarstugan.

Växande intresse för mobila bredband med stora surfmängder

Förutom att statistiken presenterad av Mobiltbredband.se visar ett ökat intresse av flexibla bredbandslösningar under pandemin visar konverteringsstatistiken också att fler är intresserade av stora surfmängder. Helst av allt vill användarna ha tillgång till ett mobilt bredband med obegränsad surf.

En jämförelse mellan de mest populära mobila bredbanden för 2020 respektive 2019 visar att fler vill ha tillgång till höga surfmängder via sitt mobila bredband. Mest noterbart är att Telenor och Tele2 obegränsat letat sig upp till toppen, vilket visar på ett ökat intresse för stora surfmängder.

Under perioden januari–december 2020 var följande mobila bredband populära bland våra besökare.

  1. Tre Obegränsat
  2. Hallon 100 GB
  3. Telenor Obegränsat
  4. Tele2 Obegränsat
  5. Hallon 200 GB

Listan ovan kan jämföras med de populäraste sökningarna motsvarande period 2019

  1. Tre Obegränsat
  2. Halebop 25 GB (finns inte längre)
  3. Tre 500 GB
  4. Hallon 100 GB
  5. Tele2 400 GB

Det verkar alltså som att större surfmängder fick en skjuts av den rådande pandemin. Abonnemanget Tre Obegränsat håller sig oförändrat kvar på förstaplatsen även under år 2020.

Fler i behov av uppkoppling ute i sommarstugan under hemestern

Enligt statistiken presenterad av Mobiltbredband.se går det också att koppla samman det ökade intresset för mobila bredband med sommarens inställda semesterplaner. Många firade sommaren 2020 hemma i Sverige och gav upp utlandsresan för en hemester i sin nyinköpta sommarstuga.

Besökarantalet för sidan Mobilt bredband perfekt för sommarstugan ökade med 50 procent mellan februari och juli 2020 i jämförelse med samma tidsperiod 2019. Enligt Google Trends har intresset för söktermen “sommarstuga” ökat redan från mars 2020. Intresset nådde sin topp i juni, ungefär samtidigt som Mobiltbredband.se slog sitt besökarrekord.

Mobiltbredband.se har via den framtagna statistiken kunnat urskilja ett tydligt samband mellan sommarens rekordhöga intresse när det kommer till att köpa sommarstuga och tillgång till en smidig och flexibel bredbandslösning.

Totalt ökade antalet besökare på Mobiltbredband.se med cirka 130 %. Ökningen kan delvis förklaras av ökat intresse hos svenskarna – då främst under sommarmånaderna.

Relaterade Artiklar