Först tog de hämtskåpsmarknaden och nu står paketskåpen på tur
Hem E-HANDEL Först tog de hämtskåpsmarknaden och nu står paketskåpen på tur

Först tog de hämtskåpsmarknaden och nu står paketskåpen på tur

Publicerat av: Redaktionen

Retailtechbolaget StrongPoint, ett av företagen bakom dagligvaruhandelns snabba onlinetillväxt, ger sig nu in i vad som av media kommit att kallas ”paketskåpskriget”.

I dagarna lanseras bolagets paketskåp i Sverige, med siktet inställt på fack- och detaljhandel, gallerior och handelsplatser.

Målet är att bli störst även inom paketskåp.

E-handeln i Sverige fortsätter att växa rekordartat och inget tyder på någon större avmattning. Mest ökar e-handel med upphämtning i eller nära butik, där hämtskåp och paketskåp visat sig särskilt populärt. Valfrihet och ”hämta var du vill, när du vill och hur du vill” är vad många konsumenter vant sig vid och förväntar sig.

Först tog de hämtskåpsmarknaden och nu står paketskåpen på turEfter förra årets e-handelsrekord pekar alla prognoser på än större volymer i år. Nu väntas en rekordstor paketboom och flera nya paketskåpsföretag har etablerats och de befintliga storsatsar. Retailtech-bolaget StrongPoint har med sina plocklösningar och inte minst tempererade hämtskåp varit en av aktörerna bakom den e-handelsboom inom dagligvarubranschen i Sverige (med tresiffriga tillväxttal) vi sett på senare år. Nu vill man erbjuda sin kompetens även utanför dagligvarubranschen och lanserar sina paketskåp i Sverige.

– Vi tar nu vår unika mjukvara och kompetens kring hämtskåp för dagligvaror över till paketskåpsmarknaden. Vi har sedan tidigare framgångsrikt lanserat våra paketskåp i Norge och Grekland och nu är det Sveriges tur. Vi siktar framför allt på de större detaljhandelskedjorna inom bland annat mode, sport och byggmateriel, men vi ser även att gallerior och handelsplatser skulle kunna ha stor nytta av våra paketskåp, kommenterar Göran Thörn, Senior VP för StrongPoint Sverige satsningen.

Till skillnad från många andra paketskåpsleverantörer är StrongPoints transportörsoberoende och riktar sig i första hand till butiker, shoppingcenter och handelsplatser som erbjuder click and collect, där kunden beställer på nätet och hämtar upp i eller utanför butik. Med StrongPoints paketskåp ges möjlighet för flera olika aktörer att dela på samma skåp, något som kommer bra till nytta exempelvis i ett shoppingcenter eller bostadsområde där flera butiker kan använda samma skåp för sina onlineleveranser.

–  Några av våra internationella kunder har satsat på hubbar, alltså att placera ut hämtskåp på platser där det rör sig mycket människor, till exempel i shoppingcenter och vid större kontors- och bostadskomplex. Tiden börjar bli mogen för det även i Sverige. Vi kommer att få se en hel del spännande lösningar på området framöver, avslutar Göran Thörn.

 

Relaterade Artiklar