Nytt samarbete – synka din webbshop och fysiska butik
Hem E-HANDEL Nytt samarbete – synka din webbshop och fysiska butik

Nytt samarbete – synka din webbshop och fysiska butik

Publicerat av: Redaktionen

Abicart och MoreFlo inleder nu ett samarbete som ska förenkla för både butiksägare och deras kunder. Samarbetet innebär att butiksägare kommer kunna koppla samman sin e-handel med sin fysiska butik, och vice versa.


– Det ska vara enkelt att både sälja och köpa online utan att behöva lägga ner onödig mycket tid och resurser på det, säger Björn Elfgren, vd på Abicart.

När kassasystemsföretaget MoreFlo och e-handelsplattformen Abicart nu inlett ett samarbete innebär det inledningsvis att förenkla flödet av försäljning i butik och online. Kunder kommer kunna titta på produkter och tjänster inuti butikerna och sedan beställa genom webshopen, eller vice versa. Tjänsten fungerar som ett komplement till de fysiska butikerna, men även en lösning för den som driver webshop att som enkelt vill ta steget att börja sälja i butik.

– Vi hoppas att det här ska få fler butiker att ta steget mot att även börja sälja online och hjälpa      dem som redan gör det. Pandemin har slått hårt mot den fysiska handeln i hela landet, samtidigt som folk vill handla mer lokalt. På det här sättet kan kunderna enkelt titta på produkter i butik och sen köpa det online, säger Björn Elfgren.

Med lokal handel i åtanke

Satsningen innebär att butiksägare nu slipper manuell synkronisering av kassa, lagersaldo och priser mellan online och fysisk försäljning. Kassasystemet MoreFlo synkas helt och hållet med Abicarts webshop. Genom samarbetet hoppas man kunna lyfta mindre aktörer inom handeln.

– Det handlar om att sammankoppla administrationen. Butiksägare är idag i många fall tvingade till olika leverantörer vad gäller kassasystem, kortterminal, hemsida, bokföring och bokningssystem. Dessutom behöver man sedan sitta och synka detta själv manuellt. Genom vår lösning slipper man detta och får ett betydligt bättre flow, säger Helena Wiktelius Ramfjäll, vd på MoreFlo.

För Kristina Andersson, som driver butiken Trådspira Idé och Design i Mora, ser lösningen som en stor förenkling i hennes verksamhet. Kristinas butik är en av de första att testa lösningen att helt koppla ihop sin fysiska butik med sin webshop.

– För mig underlättar det här otroligt mycket. Allting blir enklare nu när min webshop hela tiden automatiskt synkas med min fysiska butik. Att pris och lagersaldo ändras av sig själv i webshopen när jag ändrar det i mitt kassasystem i butiken sparar mig väldigt mycket tid, säger Kristina Andersson.

Relaterade Artiklar