Nylansering av Sveriges enda app som samlar eko och reko i fickan.

Att shoppa hållbart är kanske inte alltid enkelt, särskilt inte om man inte vet var man hittar miljösjyssta företag utan att behöva googla varje gång.

Foto: Anders Blomdahl

De allra flesta vill troligen vara mer medvetna som konsumenter, men går på gammal vana när det är dags att köpa kläder, ta en fika eller leta hotell.

– Jag vill bidra till en grönare värld genom att göra det enklare att finna ekoföretag, säger Ninnie Sjösten, skapare av Ekoappen.

Kort om Ekoappen:

Ekoappens mål är att företag som är eko och reko ska vara lätta att finna. Med bara ett par klick hittar man bland annat ekobutiker, frisörer, hotell, caféer och tjänsteföretag – men även webshoppar och grossister.

Alla företag i Ekoappen är antingen ekologiska, miljösmarta eller rättvisa och granskas noga innan de godkänns. Appen är gratis att ladda ner. Både turister och de som vill upptäcka sin egen stad har användning för denna medvetne app.

Appen har varit igång som bisyssla under några år, men står nu inför stora satsningar där den ska fyllas på med gröna företag mer aktivt än tidigare.

Kort om Ninnie Sjösten:

Miljömedvetenhet och hälsa har varit ett intresse för Ninnie Sjösten under många år. Hon funderar hela tiden på vad man kan göra för att minska människors miljöpåverkan och samtidigt göra det lättare att konsumera hållbart. För några år sedan skapade hon återkommande ECOday, för att lyfta fram den ekologiska handeln. Under samma dag arrangerade Ninnie en ekomarknad i sin hemstad Ronneby i Blekinge. Tack vare ekomarknaden upptäckte hon en mängd nya ekoföretag i sin närhet som hon inte känt till tidigare och idén om Ekoappen föddes.

Mer information om Ekoappen.