Hem NYHETER Nya Venu Sq – smartwatch med GPS från GARMIN

Nya Venu Sq – smartwatch med GPS från GARMIN

Publicerat av: Redaktionen

En prisvärd smartwatch som registrerar din hälsa under dagen.

Nya Venu Sq – smartwatch med GPS från GARMIN 3Fler än 20 inbyggda sportappar, Garmin Pay samt en version med möjlighet att spela musik

Garmin presenterar idag Venu Sq och Venu Sq Music Edition, som är våra senaste smartwatches med GPS som kombinerar snygg design med industriledande mätning av hälsa och de träningsfunktioner som Garmins användare förlitar sig på och förväntar sig att hitta i sin Garmin – till ett pris som börjar på endast 2 399 kronor. För dig som är ute efter en spellista som tar dig från en aktivitet till en annan finns Venu Sq Music som har möjlighet till musiklagring och uppspelning utan att du behöver ha telefonen med dig. Den har en slimmad, rektangulär urtavla, tydlig display i färg och en batteritid på upp till 6 dagar i smartwatchläge och upp till 14 dagar i GPS-läge. Venu Sq inspirerar dig till träning och aktivitet.

Se videon här; https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=v9GxFcOD9Uc&feature=emb_logo

“Vi är stolta över att kunna erbjuda en smartwatch med Garmins höga standard gällande funktionalitet till ett prisläge som passar ett större antal kunder” säger Dan Bartel, global försäljningschef på Garmin. “Att hålla sig aktiv och ha koll på sin hälsa är viktigare nu än någonsin. Venu Sq har fler än 20 inbyggda sportappar och det bredaste utbudet inom hälsomätning som finns tillgängligt på marknaden.”

Hälsa och wellness

Venu Sq-serien tar ditt välmående på största allvar med en uppsjö av funktioner som registrerar din hälsa; pulsmätning dygnet runt med teknologin Elevate, som står ut bland konkurrenterna genom att mäta din puls flera gånger per sekund, dygnet runt. Andra hälsofunktioner som finns i Venu Sq är avancerad sömnregistrering med Pulse Ox, registrering av din andning, avisering vid onormal puls (hög och låg), registrering av menstruationscykel, stressmätning samt påminnelser om att varva ner, att fylla på med vätska och ännu mer. Funktionen Body BatteryTM mäter dina energinivåer och utifrån dessa kan du bättre planera din träning samt när du behöver vila och sova.

När du ställs inför en situation där du behöver komma ned i varv finns fyra olika andningsövningar tillgängliga i klockan: en övning för att främja sömn, en annan för balans och lugn samt två versioner för avslappning och fokus som hjälper dig att främja koncentration och minska stress. I slutet av varje andningsövning visas en sammanställning där du ser aktivitetens längd, andning, medelpuls och förändring av stressnivå. I Garmin ConnectTM kan du se samma data presenterad i grafer.

Träning och anpassningsbara träningspass

Venu Sq-serien har fler än 20 inbyggda sportappar för träning både inomhus och utomhus, bland annat pilates, yoga, styrketräning, löpning, simning i bassäng, cykling och golf. Den registrerar också steg, intensiva minuter, förbrända kalorier och ännu mer. Behöver du hjälp med att lägga upp ett träningsupplägg så har Venu Sq har ett omfattande utbud av träningsmöjligheter som inkluderar förprogrammerade träningspass i klockan, träningspass som kan hämtas i Garmin Connect samt anpassningsbara träningspass som du skapar själv. Oavsett om du tränar för att springa 5 kilometer eller ännu längre, så kan du få hjälp med ditt träningsupplägg via Garmin Coach. Det innefattar kostnadsfri träningsplanering som är anpassad till ditt mål och din prestation och med en virtuell personlig tränare för ökad motivation.

Avancerad sömnregistrering, andning och Pulse Ox

Få en helhetsbild över hur du sover med en sammanställning över sömnens olika stadier; lätt, djup och REM-sömn. Klockan mäter även hur många andetag du tar per minut och Pulse Ox-sensorn mäter syremättnad i blodet. I Garmin Connect ser du all sömndata och får reda på om din sömn varit tillräckligt kvalitativ så att du är utvilad och uppladdad för en ny dag. Du kan göra Pulse Ox-mätningar vid olika tillfällen som passar dig när du vill under dagen. Venu Sq har också stöd för Pulse Ox-registrering under hela dagen, detta aktiveras via användarinställningar.

Smarta funktioner för dig med ett aktivt liv

Med Venu Sq-serien kan du vara uppkopplad hela dagen och ta del av flera smarta funktioner:

  • Aviseringar: Ta emot smartaviseringar för inkommande samtal, sms, uppdateringar på sociala medier, kalenderpåminnelser och ännu mer. Android-användare kan svara på sms direkt i enheten.
  • Musiklagring: Med Venu Sq Music Edition kan du ladda ner låtar eller spellistor från tredjepartsleverantörer som Spotify, Amazon Music och Deezer direkt till din handled.
  • Säkerhet och spårning: Händelsedetektering (vid utomhuspromenader, löpning eller cykelturer) kan skicka din position till dina nödkontakter för assistans. Med LiveTrack kan du låta vänner och familj följa dina aktiviteter i realtid, vilket skapar en trygghet under träningspass utomhus och på tävlingsdagar.
  • Med Garmin Paykontaktlösa betalningslösningar kan du betala snabbt och enkelt utan att behöva röra vid något.
  • Personlig anpassning: Gör din klocka mer personlig genom att hämta appar, widgets, urtavlor och mer från Garmin Connect IQ. Du kan också använda dina egna foton som urtavla.
  • Kompatibilitet: Du kan använda Venu Sq med i princip alla smartphones (kompatibel med Android och Apple-enheter).

Design, pris och tillgänglighet

Venu Sq-serien har en 1.3” rektangulär touchskärm i Corning Gorilla-glas. Den har en boett i lättvikts aluminium och ett bekvämt silikonarmband. Den är designad för att passa alla olika stilar och finns i färgerna Orchid/Metallic Orchid, vitt/ljust guld och grå/svart. Venu Sq Music Edition finns i färgerna ljust sandfärgat/roséguld, mörkblått/ljust guld, mossgrönt och svart/grå. Venu Sq finns tillgänglig nu och kommer att ha ett rekommenderat cirkapris som startar på 2 399 kronor.

Relaterade Artiklar