Nya sporthandeln Spobik satsar på utvalda sporter för att bli bäst i Europa
Hem NYHETER Nya sporthandeln Spobik satsar på utvalda sporter för att bli bäst i Europa

Nya sporthandeln Spobik satsar på utvalda sporter för att bli bäst i Europa

Publicerat av: Redaktionen

Spobik är namnet på en helt ny sportbutik i Sverige.

Nya sporthandeln Spobik satsar på utvalda sporter för att bli bäst i Europa 2– Vi siktar på att tillhöra de vassaste i Europa. Vi ska erbjuda modern handel med en blandning av webbshop och fysiska butiker. Vi kommer enbart att jobba med de sporter där vi är experter, säger Peter Arvidsson, grundare och VD för Spobik.

Spobiks grundare menar att nyckeln till framgångarna är att erbjuda kunderna modern handel.
– I dag vill en del kunder enbart handla på nätet, medan andra tycker det är enklast och tryggast att göra det i butik. Hos oss kan man välja nätet och hämta ut i butik, eller tvärtom.

Peter Arvidsson har jobbat i branschen i 20 år. I somras tog han beslutet att jobba som fristående sporthandlare. Spobik, som är en sammanslagning av Sports & Bikes, är inte en sporthandel som ”alla andra”.
– Vi utgår från kunden. Vi är och ska vara snabbfotade. Jag har en personal som gillar att vara med på resan. Det innebär säkerligen att vi har utvecklat och förändrat vårt upplägg och erbjudande om fem år. Vi ska erbjuda det som kunden efterfrågar.

I Jönköping har Spobik tre fysiska butiker och här finns också lager och huvudkontoret för e-handeln. Cykelhuset, med tre butiker i Göteborg och Uddevalla, blir också en del av Spobik, vilket gör att Spobik redan från start blir en av de största aktörerna på cykel i Sverige.

För att bli riktigt, riktigt bra kommer Spobik inte att satsa på alla sporter. Valet görs för att ha fullt fokus på det man kan och är riktigt bra på.
– Med dagens gränslösa handel och tillgänglighet med webben måste vi inse att vi konkurrerar med hela Europa. Vi måste därför se Europa som vår marknad och där ska vi tillhöra de allra bästa. Vår framgångsfaktor är tveklöst personalen som ser till att kunderna får den bästa rådgivningen och servicen.

Precis som namnet antyder är cykel ett av huvudspåren för Spobik.
– Cyklingen har en fantastisk framtid. Vi kan cykel och vill satsa på det fullt ut. Därför kommer vi att erbjuda ett fullödigt utbud i alla segment, det vill säga barncyklar, standardcyklar, pendlingscyklar och tävlingscyklar.

De andra sporterna och produktgrupperna som Spobik satsar på är ishockey, löpning, längdskidor, sportelektronik och sportkonfektion.
– Inom alla dessa produktgrenar kommer vi erbjuda ett komplett sortiment.

Relaterade Artiklar