Hem NYHETER Nya elsparkcyklar från Bolt

Nya elsparkcyklar från Bolt

Publicerat av: Redaktionen

Bolt har idag släppt bilder på sina nya elsparkcyklar.

Nya elsparkcyklar från Bolt 3De beräknas lanseras på den svenska marknaden någon gång under nästa år. Elsparkcykeln är byggd från grunden av Bolt, både design och konstruktion sker in-house.

Lanseringen hör ihop med att Bolt nyligen presenterat planer på utöka sin närvaro i mer än 100 städer nästa år. Företaget planerar att ha 130 000 elsparkcyklar och elektriska cyklar i drift år 2021 och blir därmed den största operatören av delade lätta elfordon i Europa. Bolt investerar mer än 100 miljoner euro i att växa sin mikromobilitetsverksamhet och samtidigt bygga sin skräddarsydda hårdvara.

Klimatpositiv i slutet av året

Bolt steppar upp och vill bli klimatpositivt (koldioxidnegativt) i sin elsparkcykelverksamhet i slutet av 2020. Bolt kommer att stödja projekt som tar bort mer koldioxid från atmosfären än vad man själv släpper ut genom sin tillverkning av elsparkcyklar.

Den nya elsparkcykeln är 100 procent återvinningsbar och har en beräknad livslängd på 60 månader. Den unika modulära designen på de nya elsparkcyklarna hjälper Bolt att återställa de flesta av företagets trasiga elsparkcyklar istället för att ta dem ur drift. Bland annat kan batteriet enkelt bytas ut.

Modellen innehåller även sensorer som gör det möjligt att få data om hur elsparkcyklarna framförs i stadsmiljö. Elsparkcykeln har en inbyggd intelligent assistent som med sin röst kan varna och vägleda både förare och fotgängare för annalkande faror. Instrumentpanelen ger samtidigt information till föraren om bland annat fotgängarområden och lokala hastighetsbegränsningar.

Relaterade Artiklar