Ny unik butikssatsning använder sig av Splitgrid
Hem NYHETER Ny unik butikssatsning använder sig av Splitgrid

Ny unik butikssatsning använder sig av Splitgrid

Publicerat av: Redaktionen

Splitgrid har tagit fram en teknisk lösning för att automatisera betalningsflödet mellan leverantörer och butiker, skapad för att lösa likviditetsproblem och förenkla lager- och distributionshantering.

Ny unik butikssatsning använder sig av Splitgrid 1

Göran Eriksson : Fotograf Martin Henningsson

Betallösningen garanterar både leverantör och butik betalning för de varor som säljs. Något som nya butikssatsningen BLANK the Hub såg fördelarna i.

— Splitgrid har funnits på marknaden i ett par år nu och har verkligen visat att den med framgång underlättar nya former av fysisk handel. Vi på BLANK the hub kommer fortsätta att etablera butiker i svenska städer tillsammans med lokala driftpartners och då gör Splitgrid att vi bibehåller vår varumärkesvision om att alltid kunna erbjuda ett brett sortiment med ständigt nyhetsvärde, oavsett var i landet man handlar, säger Roger Johansson, på BLANK The Hub.

Nyheten BLANK The Hub skapar handelsplatser utifrån den lokala marknadens behov med en mix av olika varumärken med det rätta uttrycket för att matcha efterfrågan. Butikerna drivs också av lokala entreprenörer och driftpartners i ett nära samarbete med varumärkena. BLANK vill förmedla en känsla av ”Affordable Luxury” med sina Skandinaviska och internationella varumärken och de skapar unika butiker med olika uttryck, karaktär och servicegrad. Den första butiken kommer öppnas I Jönköping under hösten i år, 2018.

Samarbetet mellan BLANK the hub och varumärken sker med en långsiktig och trygg modell som möjliggörs av Splitgrids hjälpmedel.

— Satsningen tillsammans med BLANK the hub känns helt rätt. Deras tjänst möjliggör, likt vår, användningen av moderna affärsformer runt om i Sverige och tillsammans kan vi locka lokala entreprenörer i till att våga satsa på handelsplatsen utan att behöva ställas inför allt för stora risker, säger  Göran Eriksson, Vd på Splitgrid.

Splitgrids programvara integreras i handlarens kassasystem, varuleverantörer sänder sina varor till butiken och varje gång en vara säljs ges en avtalad del av intäkterna till leverantören och resterande del till butiken. Syftet är att leverantörerna ska slippa risken att inte få varor sålda och butiker ska slippa att lägga resurser på ett stort lager. Splitgrid möjliggör enkel administration som samtidigt ger lägre risker och öppnar dörrarna för nya affärer, något som går hand i hand med BLANK the hubs affärskoncept.

Relaterade Artiklar