Ny satsning på video-content ska lyfta Smartphotos varumärke!
Hem NYHETER Ny satsning på video-content ska lyfta Smartphotos varumärke!

Ny satsning på video-content ska lyfta Smartphotos varumärke!

Publicerat av: Redaktionen

Nu lanserar fotoproducenten Smartphoto en helt ny DIY-serie med video-content.

Ny satsning på video-content ska lyfta Smartphotos varumärke! 1

Maria Sillén-Sittner, Marknadsansvarig för Smartphoto Nordic & UK.

Detta för att sätta varumärket i nya sammanhang och visa upp möjligheterna med företagets breda sortiment. Idag är Smartphoto så mycket mer än ett fotolabb dit du skickar in din filmrulle. Idag har Smartphoto ett av Europas bredaste sortiment av personliga produkter inom B2C.

Mitt under sommaren lanserar fotoproducenten Smartphoto Pysselminuten. Detta är ett led i företagets strategi att tydligare synliggöra möjligheterna med Smartphotos breda sortiment.

– Vi vill ses som ett kreativt varumärke dit kunderna kommer när de vill skapa unika och personliga presenter, inredning eller vardagsprylar, säger Maria Sillén-Sittner, Marknadsansvarig för Smartphoto Nordic & UK.

För att göra detta lanseras Pysselminuten, som är en DIY-serie med enkla tips och idéer på vad du kan göra med dina bilder.

– På ExtraFilm-tiden var det tydligt vad vi gjorde och vad vårt varumärke stod för. Du skickade in din filmrulle, fick den framkallad och hemskickad tillsammans med en ny filmrulle. Idag har vi så många fler beröringspunkter och möjligheter för våra kunder. Med våra nya DIY-videos vill vi inspirera men också visa hur enkelt det är att skapa användbara och unika produkter av sina bilder, fortsätter Maria Sillén-Sittner.

Pysselminuten är, som namnet avslöjar, en minut lång och innehåller ett tips med enkla instruktioner. Den första filmen, som lanseras i juni, handlar om Smartphotos allra första produkt, nämligen den framkallade bilden.

– Vi tycker att den traditionella framkallade bilden inte får det utrymme den förtjänar. Vilket vi hoppas kunna ändra på nu. Det är en fantastisk produkt där du för en liten kostnad kan framkalla många bilder och skapa väldigt mycket av dina minnen, till exempel en väggmobil, säger Maria Sillén-Sittner.

Pysselminuten – så gör du en väggmobil med foto

Smartphoto har länge arbetat med att ta fram ett koncept där de på ett enkelt sätt kan inspirera sina kunder till vad de kan göra med sina bilder, men också för att ge kunderna en bättre uppfattning om produkterna gällande storlek, kvalitet och material. Smartphoto är en helt online-baserad butik där kunden laddar upp sina bilder och skapar allt från fotoböcker till mobilskal direkt på sin dator, mobil eller surfplatta. För vissa produkter kan det vara svårt att uppleva material och storlek genom att bara titta på stillbilder och detta hoppas Smartphoto att Pysselminuten också ska kunna underlätta.

 

Relaterade Artiklar