Ny nätbutik utmanar branschen för teknisk isolering ”Isolatörer förtjänar en dedikerad nätplattform med starka priser och digitala verktyg”
Hem E-HANDEL Ny nätbutik utmanar nu branschen för teknisk isolering “Isolatörer förtjänar en dedikerad nätplattform med starka priser och digitala verktyg”

Ny nätbutik utmanar nu branschen för teknisk isolering “Isolatörer förtjänar en dedikerad nätplattform med starka priser och digitala verktyg”

Publicerat av: Redaktionen

Insulize kommer att vara en 100 % renodlad nätbutik för isolatörer och VVS-montörer som arbetar med teknisk isolering.

Den nya nätbutiken erbjuder låga priser, enkel tillgång till specialistkunskap och introducerar nya, innovativa produktmärken.

Onlinebutiken blir den första dedikerade för teknisk isolering.

Under de senaste åren har nätbutikerna tagit över grossistmarknaden för byggprodukter, och många stora yrkesgrupper som snickare, elektriker och VVS-montörer har i dag stora fördelar genom att beställa sina varor digitalt från nätbutiker. För många mindre yrkesgrupper är det fortsatt handel genom traditionell kontakt med grossister i fysiska butiker.

En ny nätbutik, insulize.se, fokuserar på en av de mindre sektorerna inom byggbranschen, nämligen teknisk isolering. Med 100-procentig fokus på teknisk isolering är målet att ge isolatörer en digital plattform med specialistkunskaper och samma digitala handelsmöjligheter som finns för de större yrkesgrupperna.

Vi ser ett generationsskifte bland isolatörer och VVS-montörer, som av naturliga skäl har ett mer förtroligt förhållande till digitala verktyg. Vi frågade isoleringsbranschen om de var intresserade av den ökade digitaliseringen, och hela 80 % svarade att de gärna ville prova en nätbutik som gjorde vardagen enklare för dem tack vare digitala lösningar, säger Thomas Dalsgaard, divisionschef för Insulize.

Det har utvecklats nätbutiker för andra yrkesgrupper och vi anser att tiden är mogen för en renodlad nätbutik som specialiserar sig på teknisk isolering som ett alternativ till den traditionella grossisten, så att isolatörer i framtiden kan hitta kunskap och beställa varor dygnet runt året runt, precis när det passar dem.

Bättre logistik och lägre priser

Isoleringsbranschen består av många mindre företag där logistik och lagerhållning är viktiga faktorer för att den dagliga verksamheten skall fungera. Med begränsad administration och mindre lager är flexibilitet vid beställning av varor ett tema som kan ge större frihet att utföra arbetsuppgifter ute hos kunden.

Med nätbutiken Insulize får isolatörer en digital plattform som kan förbättra effektiviteten och sänka priser på många varor.

För mindre företag kan det ofta vara svårt att få konkurrenskraftiga priser när man handlar mindre kvantiteter. Vi avskaffar detta. Vår ambition är att isolatörer skall ha samma möjligheter till konkurrenskraftiga priser, och vi tror att vi kan erbjuda det i vår webbshop, säger Thomas Dalsgaard.

Vår ambition inom logistiken är att vara närmare isolatörernas behov genom att leverera små kvantiteter ofta, så att isolatörerna inte behöver köpa på sig stora lager för att få bästa möjliga pris, utan bara med några få klick kan beställa varor online i de kvantiteter de behöver här och nu, och varorna finns på plats när de skall användas.

Introducerar också nya varumärken

I och med satsningen på en renodlad nätbutik har Insulize också valt att ha varor från flera tillverkare på hyllorna.

Den professionella isolatören har vanligtvis stor kunskap om produkterna på marknaden och med Insulize får isolatörerna en teknisk plattform som stöder dem med specialiserad kunskap och verktyg – och där det blir möjligt att hitta alternativ till nuvarande produkter på marknaden.

Ny nätbutik utmanar branschen för teknisk isolering ”Isolatörer förtjänar en dedikerad nätplattform med starka priser och digitala verktyg”

Thomas Dalsgaard Divisionschef Teknisk isolering Insulize

Att endast vara online ger oss friheten att introducera prisvärda alternativ, och vår målsättning är att ha 2-3 leverantörer för alla större produktgrupper. Isolatorer kan till exempel välja mellan två typer av mineralull och två typer av cellgummi från början, men det kan mycket väl finnas fler inom varje grupp beroende på vår dialog med kunder, tillverkare och efterfrågan, säger Thomas Dalsgaard.

Insulize saluför produkter från starka och välkända leverantörer, men har också valt ut flera innovativa alternativ. Bland dessa nya kvalitetsprodukter återfinns mineralullsisolering från Rohhe och passivt brandskydd från Mulcol.

Första nätbutiken i sitt slag

Insulize öppnar sin första nätbutik i Sverige i slutet av maj och blir därmed den första renodlade nätbutiken för teknisk isolering.

På Insulize räknar man med att öppna fler nätbutiker i andra länder under de kommande åren.

Vi ser fram emot att arbeta med tekniska isolatörer och VVS-montörer i Sverige. Och vi fortsätter att sprida vårt nya digitala sätt att serva branschen med konkurrenskraftiga priser, starka produkter och digital tillgång till kunskap, avslutar Thomas Dalsgaard.

Insulize – en del av Beijer Ref

Insulize är en 100 % online grossist och rådgivare inom teknisk isolering. Med ett starkt produktsortiment och ett stort tekniskt kunnande garanterar vi byggbranschen solida lösningar. 24 timmar om dygnet – året runt. Teknisk isolering – snabbt och enkelt.
Beijer Ref AB är en teknikorienterad handelsgrupp som genom mervärdesprodukter erbjuder sina kunder konkurrenskraftiga lösningar inom kylning, klimatkontroll och teknisk isolering. Beijer Ref är en av de största kylgrossister i världen och finns representerad i 41 länder i Europa, Afrika, Asien och Oceanien.

Relaterade Artiklar