Ny kartläggning från Payson visar: Här är Sveriges 100 mest framgångsrika e-handelsbutiker
Hem E-HANDEL Ny kartläggning från Payson visar: Här är Sveriges 100 mest framgångsrika e-handelsbutiker

Ny kartläggning från Payson visar: Här är Sveriges 100 mest framgångsrika e-handelsbutiker

Publicerat av: Redaktionen

E-handeln är på fortsatt stark framfart i Sverige.

Ny kartläggning från Payson visar: Här är Sveriges 100 mest framgångsrika e-handelsbutiker 2Antalet butiker på nätet ökar för varje dag som går och branschen positiva utveckling avspeglas i explosionsartad omsättning för svenska e-handelsföretag. Payson har nu gjort en kartläggning över Sveriges e-handelsraketer och listat vilka e-butiker som har haft högst procentuell tillväxt under förra året. Toppar listan gör Moodcompany.com som säljer partytillbehör och därefter följer e-butikerna Solestory.se och Crystalline.se.

Payson har med hjälp av statistik från Allabolag.se gjort en kartläggning över Sveriges mest framgångsrika e-handelsföretag. Det vill säga vilka svenska e-butiker som har haft störst procentuell omsättningsökning under det senast mätbara året. Resultatet visar att den Stockholms-baserade partytillbehörsbutiken Moodcompany.com hamnar på en förstaplats med en tillväxt på otroliga 61 850 procent. Därefter placerar sig skoföretaget Solestory.se från Bollnäs på en andraplats och inredningsföretaget Crystalline.se med bas i Östersund på en tredje.

– Näthandeln har under de senaste åren haft en mycket stark tillväxt och allt fler konsumenter upptäcker hur smidigt det är att handla på nätet. Det är exempelvis enklare att hitta nischade produkter som är svårare att hitta i fysiska butiker. E-handeln växer inom de flesta kategorier, men vi kan se att de produkter som är mest populära är kläder, sporttillbehör och inredning. Nu ser vi fram emot en stark avslutning på året där vi med säkerhet kommer att se ytterligare försäljningsrekord för e-handeln, säger Emma Lindgren, marknadschef på Payson.

Storstäderna toppar listan
Föga förvånande är det storstadsregionerna Stockholm och Västra Götaland som har flest företag representerade på listan över årets e-handelsraketer. Stockholms län har överlägset flest i topp. Mindre väntat är Södermanland och Östra Götaland också några av de län som har flest e-handelsraketer på topplistan.

Topplista: Sveriges e-handelsraketer

 1. Moodcompany.com
 2. Solestory.se
 3. Crystalline.se
 4. Buyersclub.se
 5. Lightboxdeco.com
 6. Sagolandet.nu
 7. Maddii.se
 8. Gosharp.se
 9. Stockholmfurniture.se
 10. Mrgrillz.se
 11. kulorofsweden.tictail.com
 12. velosophy.cc
 13. tailortwig.se
 14. duffler.com
 15. nicojoli.se
 16. sporium.se
 17. smartcart.se
 18. kitcha.se
 19. em.com
 20. ifoodbag.se

Relaterade Artiklar