Ny internationell version av Echo och Echo Dot med Alexa nu tillgänglig i Sverige
Hem PRODUKTNYHETER Ny internationell version av Echo och Echo Dot med Alexa nu tillgänglig i Sverige

Ny internationell version av Echo och Echo Dot med Alexa nu tillgänglig i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Amazon.com, Inc. tillkännager idag att de internationella versionerna av nya Echo och nya Echo Dot görs tillgängliga för beställning för svenska kunder.

Ny internationell version av Echo och Echo Dot med Alexa nu tillgänglig i Sverige

Alexa, hjärnan bakom enheterna i Echo-familjen, har stöd för Spotify och tillgång till lokala nyheter och lokala radiostationer, samt flera av de mest populära Alexa-funktionerna såsom timers, alarm, väder, styrning av smarta hemenheter och samtal mellan Alexa-enheter.

Svenska kunder kan använda Alexa på engelska (US-English) och komma åt de funktioner som finns i Alexa Skills Store i USA – svenska är inte tillgängligt som språkval.

”Förra hösten lanserade vi den senaste generationen av Echo och Echo Dot världen över och nu lanserar vi en internationell version för engelsktalande kunder i Sverige. Den finns tillgänglig på Amazon.se redan idag”, säger Eric Saarnio, Vice President på Amazon Devices i EU. ”Vi är glada över att kunna göra Echo tillgänglig på fler marknader och är ständigt på jakt efter sätt att förbättra Alexa-upplevelsen – vi har lagt till nya funktioner som kunder i Sverige efterfrågat såsom Spotify-stöd, musiklyssning i flera rum och mycket mer. Och eftersom Alexa utvecklas i molnet kommer funktionerna att bli tillgängliga på de befintliga enheter som redan finns ute i hemmen.”

Echo och Echo Dot är framtagna för att kontrolleras av din röst – de är alltid redo, kräver inga handgrepp för att användas och reagerar snabbt på kommandon. Det räcker med att tala med högtalaren för att Alexa ska svara på frågor, säga vad klockan är, berätta vad det ska bli för väder, sätta en timer eller ett larm, spela upp musik, styra kompatibla smarta lampor, ringa eller skicka meddelanden till familj och vänner och mycket mera. Med Echo-högtalarnas förmåga att uppfatta kommandon på långt håll kan du göra allt detta från andra sidan rummet, utan att behöva lyfta ett finger. Den internationella versionen av Echo och Echo Dot har stöd för många av de mest populära funktionerna, men ger inte tillgång till alla funktioner som finns på den amerikanska marknaden såsom Alexa Guard, Amazon Kids, voice shopping och lokala sökningar.

Internationella versionen av Echo – sfärisk design, stereoljud och inbyggd Zigbee-hubb
Internationella versionen av Echo har en sfärisk design omsluten av stilrent tyg och smälter snyggt in i vilket rum som helst, med en ljusstark LED-ring i botten som reflekteras i omgivande ytor för ökad synlighet. Nya Echo låter fantastiskt tack vare ett 3-tumselement och dubbla diskantelement som tillsammans med ljudbehandling från Dolby ger stereoljud med kristallklar diskant, dynamiskt mellanregister och djup bas. Echo anpassar sig automatiskt efter rummets akustik och finjusterar återgivningen – be bara Alexa spela din favoritmusik och rummet fylls av detaljerat ljud, skräddarsytt efter rummets förutsättningar. För första gången har Echo även utrustats med en inbyggd Zigbee-hubb som gör det snabbare och smidigare än någonsin att konfigurera ditt smarta hem.

Internationella versionen av Echo Dot – sfärisk design och kristallklart ljud
Internationella versionen av Echo Dot har samma klotrunda, tygklädda design som Echo, vilket gör den till ett stilrent och enkelt sätt att uppgradera ett rum med Alexa. Trots sitt kompakta yttre har högtalaren i Echo Dot tydlig röståtergivning och balanserad bas tack vare ett kraftfullt 1,6 tums högtalarelement. Använd tap-to-snooze för att få några extra minuters sömn på morgonen – Echo Dot gör sig alldeles utmärkt på nattduksbordet.

Alexa – hjärnan bakom Amazon Echo
Enheterna i Echo-familjen drivs av Alexa – en molnbaserad tjänst vars funktioner ständigt utvecklas och blir smartare. Nu har Amazon förbättrat upplevelsen för kunder i Sverige genom att lägga till stöd för Spotify, musiklyssning i flera rum, tillgång till lokala svenska nyheter och radiostationer samt utökad lokalkännedom. Med Alexa kan du använda din röst för att:

Spela musik
Alexa erbjuder en sömlös musikupplevelse med tjänster som Spotify, Amazon Music Unlimited och TuneIn, en tjänst som ger tillgång till svenska radiostationer som P1 och P3 från Sveriges Radio och Mix Megapol. Kontrollera volymen och styr uppspelningen genom att säga ”Alexa, turn it up” eller ”Alexa, skip this song”.

Lyssna på musik i flera rum
Nu går det att gruppera flera Echo-enheter och synkronisera dem för att spela samma musik i flera rum. Använda Alexa-appen för att skapa grupper med två eller flera högtalare och döp gruppen till exempelvis ”Up-stairs”. När gruppen är skapad räcker det att säga ”Alexa, play classical music up-stairs”.

Lyssna på nyheterna
Alexa kan läsa upp nyheterna från globala nyhetstjänster som Bloomberg News, Associated Press Top News och Reuters News Briefing (World) samt lokala nyhetskällor som Sveriges Radio och ge dig en skräddarsydd uppdatering baserad på dina inställningar. Säg bara ”Alexa, give me a news update”.

Ställ frågor
Alexa svarar på frågor om allt från kändisar, platser och datum till beräkningar och enhetsomvandlingar. Vi har förbättrat tjänsten och utökat lokalkännedomen så att Alexa har koll på svenska helgdagar, lokala kändisar och platser. Fråga till exempel ”Alexa, what time is sunset?”, ”Alexa, when is National Day?” eller “Alexa, who is the King?”.

Styr ditt smarta hem
Använd Alexa för att släcka lamporna när du går och lägger dig, eller dimma belysningen från soffan när du ska kolla på film. Alexa fungerar med kompatibla enheter, till exempel lampor och smarta uttag från ledande varumärken som Philips Hue och TP-Link.

Ring samtal och skicka meddelanden
Med Echo kan du enkelt ringa ett samtal till någon som har en kompatibel Echo-högtalare eller Alexa-appen – utan att behöva lyfta ett finger eller söka upp någon kontakt. De du ringer kommer att höra och se ditt namn när de tar emot samtalet. Du kan också skicka meddelanden med rösten. Säg bara ”Alexa, call mom” eller ”Alexa, send a message to Malin.”

Få koll på vädret
Fråga Alexa om väderleksrapporten – antingen där du är eller på någon annan plats. Fråga bara ”Alexa, will it rain tomorrow?”, ”Alexa, what’s the weather?” eller “Alexa, what’s the weather in Linköping this weekend?”.

Sätt en timer eller ställ ett alarm
Ställ in flera alarm och timers med din röst. Säg bara ”Alexa, wake me up at 6 tomorrow morning.” eller ”Alexa, how much time is left on my timer?”.

Skapa handlingslistor och att göra-listor
Alexa kan hjälpa dig organisera din vardag genom att skapa och hantera att göra-listor och handlingslistor. Säg bara ”Alexa, add coffee to my shopping list.”, ”Alexa, put ‘call mom’ on my To-Do-list.” eller “Alexa, what’s on my shopping list?”.

Tredjeparts-funktioner med Skills
Utvecklare kan använda Alexa Skills Kit (ASK) för att skapa egna funktioner till Alexa, så kallade ”skills”, för den svenska marknaden. Svenska kunder har tillgång till de fler än 100 000 skills som finns tillgängliga i USA. Alexa Skills Kit ger utvecklare möjlighet att skapa funktioner inom allt från quiz och spel, wellness och avslappningsljud till matlagning och mycket mera.

Fler enheter med Alexa inbyggt
Alexa Voice Service (AVS) gör det möjligt för utvecklare att bygga in Alexa i sina egna produkter och göra sina uppkopplade produkter smidigare och bekvämare att använda med hjälp av röststyrning. Företag som LG, Bose och flera ledande leverantörer planerar att släppa produkter med Alexa inbyggt på den svenska marknaden.

Integritetsinställningar
Alexa och enheterna i Echo-familjen är byggda med flera lager av integritetsskydd. Från möjlighet att fysiskt koppla ur mikrofonen till möjligheten att både ta del av och ta bort de röstinspelningar som gjorts. Kunder har full insyn och kontroll över sin Alexa-upplevelse. Till exempel räcker det med att säga ”Alexa, delete everything I said” för att ta bort alla inspelningar kopplade till kontot.

 

Relaterade Artiklar