Ny digital tjänst för skräddarsydda resor testas i Stockholm
Hem NYHETER Ny digital tjänst för skräddarsydda resor testas i Stockholm

Ny digital tjänst för skräddarsydda resor testas i Stockholm

Publicerat av: Redaktionen

I september får stockholmare möjlighet att abonnera på mobilitet.

Ny digital tjänst för skräddarsydda resor testas i Stockholm 2Det rör sig om en ny digital tjänst för mobilitet som samlar kollektivtrafik, bilpool, hyrbil, taxi och cykel – i en app. Tanken är att erbjuda möjligheten att skräddarsy vardagsresandet, där människor ges möjlighet att kombinera olika trafikslag och lösningar till ett personligt abonnemang utifrån önskemål och behov.

– Vår ambition är att ha världens modernaste kollektivtrafik, i världens modernaste huvudstadsregion. Vi är redan i absolut världstopp med vårt arbete med mobilitet och med denna nya satsning tar vi ytterligare steg mot framtiden. Smartare, effektivare och mer skräddarsydda resor möjliggörs genom att vi nu ser till att nyttja den nya tekniken för att föra samman olika delar av trafiken, säger Kristoffer Tamsons (M), trafiklandstingsråd Stockholms läns landsting.

– Nu får vi chansen att visa vilken nytta en samlad mobilitetstjänst kan göra, för kunderna, för staden och miljön och för våra samarbetspartners som kan nå nya kunder. Det ska bli spännande att ta tjänsten vidare i nära samarbete med kunderna, säger Johan von Porat, Manager UbiGo Stockholm Operations.

– Det är glädjande att vi tillsammans med flera andra aktörer erbjuder en tjänst till stockholmarna som gör det enklare och smidigare att välja och kombinera olika färdmedlet vid varje enskild resa och tidpunkt. Jag är övertygad om att detta kan göra att fler hittar nya sätt att resa och att det gör Stockholm till en ännu mer hållbar stad som ligger i framkant inom IT-lösningar, säger Daniel Helldén (MP), trafikborgarråd i Stockholms stad.

– Med Cabonlines moderna teknikplattform har vi förberett oss för att enkelt kunna integrera nya digitala tjänster som UbiGo.

– Vi kan dessutom erbjuda resenärerna hög tillgänglighet i regionen genom våra varumärken TaxiKurir, Sverigetaxi/020 och TOPCAB. Det gör oss till en idealisk partner i samarbetet för att förenkla stockholmarnas resande, säger Peter Viinapuu, VD för Cabonline Group.

– Det är roligt att se att bildelning kan utgöra en viktig länk med kollektivtrafiken. Vi vill alla bidra till att ge stockholmarna en bättre stadsmiljö och smidigare kommunikation, och ser fram emot att vara med och utveckla det här projektet, säger Fredrik Ellsäter, vd på DriveNow.

– De lånecyklar vi införde för tretton år har kommit att bli ett modernt och hållbart sätt för invånarna att transportera sig i staden, men framförallt ett perfekt komplement till andra trafikslag. Därför känns det både viktigt och kul att vara del av det nya mobilitetserbjudandet och fortsätta underlätta resandet för alla stockholmare, säger David Klagsbrun, kommunikationsansvarig på Clear Channel, som driftar lånecykelsystemet CityBikes.

Relaterade Artiklar