Hem NYHETER Ny del i den populära bokserien Digitant – dags att lära sig digital vardagsekonomi!

Ny del i den populära bokserien Digitant – dags att lära sig digital vardagsekonomi!

Publicerat av: Redaktionen

Digitant – din enkla guide till säker vardagsekonomi på nätet ger i tio kapitel läsaren handfasta tips på hur man tar hand om sin privatekonomi med hjälp av nätet.

Ny del i den populära bokserien Digitant – dags att lära sig digital vardagsekonomi! 2

Malin Perlheden

Läsaren får steg-för-steg-instruktioner i bland annat hur man installerar och kommer igång med Mobilt BankID, hur man sparar, handlar och gör bankärenden online. Detta är den tredje delen i den populära handboksserien och finns nu i butik.

– Det pedagogiska upplägget, med tydliga illustrationer som kompletterar instruktionerna, är detsamma som i tidigare böcker. Däremot inriktar vi här oss uteslutande mot vardagsekonomi, säger Malin Perlheden.

Säkerhetstänket är högt och stor vikt läggs vid hur man kan hjälpa sig själv att inte bli lurad på pengar eller personuppgifter. Just nu lever över en miljon personer i så kallat digitalt utanförskap i Sverige och vanligast är problemet bland äldre kvinnor som upplever att de inte har tillräcklig koll på varken teknik eller tjänster som finns.

Tuffast är det för dem över 65 år där nästan hälften behöver hjälp med grundläggande saker som att installera ett Mobilt BankID och en tredjedel behöver hjälp med att handla via nätet. Många är rädda att göra fel och förlora pengar, osäkra på tekniken och frustrerade över att ha hamnat på efterkälken.

– I och med coronapandemin är det många äldre som blivit än mer isolerade i sina liv, framför allt de som inte rör sig på nätet. Min förhoppning är att boken ska hjälpa alla som känner sig osäkra att våga ta steget fullt ut och hantera sin ekonomi online, och lära sig identifiera bluffmakare så att de slipper bli lurade, säger Malin.

– Mottagandet av Digitant-böckerna har varit fantastiskt positivt! Det har uppenbarligen funnits ett behov av just denna sortens kunskap, och böckernas tillgängliga stil och pedagogiska upplägg gör att de passar för många, säger Annika Bladh på Bladh by Bladh.

ISBN 9789188917614 | Utkommen i november

Tidigare böcker i serien är Digitant – din nybörjarguide till den digitala världen (2018) och Digitant – nya steg till ett enklare och roligare liv via nätet (2019). Den senare nominerades även till Publishingpriset.

Relaterade Artiklar