Ny CTO till Matsmart
Hem NYHETER Ny CTO till Matsmart

Ny CTO till Matsmart

Publicerat av: Redaktionen

Matsmart växer. Den 1 september tillträder Andreas Kardell i rollen som ny CTO.

Ny CTO till Matsmart 1

Andreas Kardell, ny CTO på Matsmart.

– Jag handlar på Matsmart, älskar mat och brinner för e-handel. Jag kunde helt enkelt inte tacka nej till tjänsten, säger Andreas Kardell.

Matsmart växer kraftigt. Under 2017 omsatte företaget 159 miljoner kronor – en ökning med nästan 130 procent från året före. Nu förstärker Matsmart med Andreas Kardell i rollen som ny CTO.

– De senaste fem åren har mitt fokus legat på e-handel och det är där jag trivs som bäst, säger Andreas som närmast kommer från Proffsmagasinet Svenska AB.

Där har han under tre års tid varit drivande i att implementera nytt affärssystem, nytt lagerhanterings-system samt en ny e-handelsplattform för försäljning genom två kanaler i Sverige (Proffsmagasinet.se och Verktygsproffsen.se) samt i Norge (Staypro.no) och Finland (Staypro.fi).

På Matsmart ska Andreas, tillsammans med det befintliga teknikteamet, designa och bygga nästa generation Matsmart-plattform.

Fokus kommer också ligga på det strategiska arbetet och se till att systemen bidrar till Matsmarts planer för expansion till nya länder och marknader.

– Matsmarts tech-team har gjort ett väldigt bra jobb och på kort tid lagt en bra teknisk grund för Matsmart. På kort sikt vill jag att Matsmart ska bli än bättre på att anpassa produkten beroende på vilken kund som använder sajten, så kallad personalisering.

– Eftersom allt fler använder Matsmart på mobilen behöver vi göra det lika lätt att snabbt hitta rätt produkter där som på datorn.

Matsmart är en nätbutik som säljer felmärkta eller utgående varor till rabatterade priser med hemleverans över hela Sverige. Bland varorna finns mat som i många fall annars hade slängts på grund av exempelvis förpackningsbyten, säsongsvaror eller kort bäst före-datum.

Efter lanseringen i Sverige 2014 finns Matsmart numera också i Finland och Norge.

– Andreas har arbetat med IT i 18 år och har gedigen erfarenhet av e-handel och systemen vi använder. Vi är väldigt nöjda med rekryteringen av Andreas och gör den här satsningen för att nå nästa nivå, säger Karl Andersson, vd, Matsmart.

Relaterade Artiklar