Ny betallösning ska ersätta kortterminalerna
Hem BETALLÖSNINGAR Ny betallösning ska ersätta kortterminalerna

Ny betallösning ska ersätta kortterminalerna

Publicerat av: Redaktionen

Nu kan handlarna ta betalt via alla typer av mobila enheter.

TietoEVRY, MYPINPAD och svenska Surfboard Payments har ingått partnerskap och lanserar nu en ny betallösning som väntas revolutionera den nordiska betalmarknaden.

Tack vare en ny lösning, som installeras på bara ett par minuter, kan handlare och butiker nu ta betalt med kort direkt via en vanlig mobiltelefon eller surfplatta.

Appen kan dessutom samla in kunddata som kan användas för lojalitetsprogram, specialerbjudanden och anpassad marknadsföring. Den nya lösningen eliminerar behovet av kortterminaler vilket förenklar betalningsprocessen för såväl handlare som konsumenter.

TietoEVRY, MYPINPAD och Surfboard payments lanserar nu en ny mjukvara som gör att nordiska handlare enkelt och säkert kan ta betalt via alla iOS- eller Androidenheter, vilket innebär att de inte längre behöver kortterminaler. Lösningen har stöd för de mest använda betalmetoderna såsom kort, Swish, mobilbetalning eller faktura.

Ny betallösning ska ersätta kortterminalerna – nu kan handlarna ta betalt via alla typer av mobila enheterMed traditionella betalterminaler är möjligheterna att dra nytta av kund-data för att skapa bättre upplevelser i samband med betalning ofta ytterst begränsade. Den nya lösningen från TietoEVRY, MYPINPAD och Surfboards payments öppnar upp för en mängd nya möjligheter. Lösningen samlar in och presenterar data i realtid vilket innebär att handlare och butiker kan ge sina kunder specialanpassade erbjudanden vid check-out. Det kan exempelvis handla om specialerbjudanden baserat på tidigare köp eller lojalitetsprogram som belönar trogna kunder.

TietoEVRY, som är en av nordens största leverantörer av betalningslösningar med de stora kortutgivare som kunder, säkerställer stöd av en robust plattform med hög tillgänglighet och som erbjuder kostnadseffektiva och enkelt integrerade lösningar.

­­– Betalmarknaden växer och genomgår stora förändringar oerhört snabbt just nu. En utveckling som drivs av kundernas krav och innovativ teknik. Vi är väldigt stolta att kunna presentera nästa steg inom betalningsmjukvara, något som gör det väsentligt snabbare och enklare att ta betalt. Detta kommer gynna såväl småföretagare som större kedjor och inte minst deras kunder som får en bättre köpupplevelse. Vi är glada att kunna erbjuda våra kunder detta tillsammans med Surfboard och MYPINPAD, säger Kevin Grönvall, Head of Card Acquiring på TietoEVRY.

­– Vi startade Surfboard Payments eftersom vi är övertygade om att vi står inför ett paradigmskifte för butiksbetalningar. Vi är mycket glada över detta partnerskap och ser fram emot att hjälpa nordiska handlare att förbättra sina kundupplevelser, säger Christopher Lindfeldt, vd och grundare av Surfboard Payments.

– Mjukvara är framtiden inom betalningslösningar. MYPINPADs mjukvara erbjuder inte bara helt nya möjligheter för handlare, det är också en av världens mest säkra mjukvaror. Vi är mycket glada över att tillsammans med våra partners förändra hur nordiska handlare tar betalt, säger Justin Pike, Grundare av MYPINPAD.

Mjukvaran bygger på MYPINPADs teknik ”tap on phone” som är en lösning för kontaktlösa betalningar. MYPINPAD är det första företaget i världen som har både CPoC- och SPoC-teknik och som är certifierade enligt Payment Card Industry (PCI) Security Standards Council (SSC), vilket bekräftar att lösningen har högsta säkerhetsnivå. Lösningen är nu tillgänglig för kortinlösare, banker och partners att erbjuda nordiska och internationella handlare.

Relaterade Artiklar