UBER EATS GENOMFÖR DEN FÖRSTA MATLEVERANSEN NÅGONSIN TILL YTTRE RYMDEN
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIK Nu Uber Eats genomför den första matleveransen någonsin till yttre rymden

Nu Uber Eats genomför den första matleveransen någonsin till yttre rymden

Publicerat av: Redaktionen

Idag tillkännager Uber Eats att de genomfört en matleverans till yttre rymden, vilken innebär den första matleveransen till rymden någonsin.

För leveransen har man teamat upp med den japanska entreprenören Yusaku Maezawa, som personligen levererade delikata japanska rätter på burk till astronauterna på den internationella rymdstationen ISS, som en del av hans 12-dagars resa i rymden. 

Leveransen genomfördes den 11 december kl. 03:40 svensk tid, efter att maten rest 40 mil och 6 timmar sedan Maezawas avgång från jorden.

“One small handoff for Yusaku Maezawa, one giant delivery for Uber Eats!”, säger Ubers vd Dara Khosrowshahi.

UBER EATS GENOMFÖR DEN FÖRSTA MATLEVERANSEN NÅGONSIN TILL YTTRE RYMDEN

“Vi är så glada över att ha hjälpt till att genomföra den första, lyckade leveransen till yttre rymden. Vårt mål är att hjälpa människor ta sig var som helst och få tag på vad de vill, när de vill, så vi är stolta över att kunna servera astronauterna på den internationella rymdstationen ISS. Yusaku Maezawa får tummen upp för den här leveransen, även om det tog lite längre tid än de vanliga 30 minuterna för den att anlända.”

Rätterna som levererades inkluderade bland annat kokt makrill i miso, beef bowl kokt i söt sås, kokt kyckling med bambuskott och bräserat fläsk, och utgjorde en välkomnad paus från den vanliga rymdmaten.

 

 

 

Relaterade Artiklar