Nu ska livsmedelskedjan digitaliseras – Food Tech 2019 visar vägen
Hem NYHETER Nu ska livsmedelskedjan digitaliseras – Food Tech 2019 visar vägen

Nu ska livsmedelskedjan digitaliseras – Food Tech 2019 visar vägen

Publicerat av: Redaktionen

I mars är det dags för den andra upplagan av eventet Food Tech i Örebro.

Nu ska livsmedelskedjan digitaliseras – Food Tech 2019 visar vägen 1

Food Tech 2018 väckte stort intresse inom branschen. Nu går både Sveriges generalkonsulat i Hongkong och Invest Stockholm in som partners till nästa års event. Foto: Anne Helgesson

Förutom Sveriges generalkonsulat i Hongkong står det nu klart att även Invest Stockholm går in som partner.
– Invest Stockholms ambition är att bli en global hub för foodtech. Därför är det synnerligen inspirerande att de tar kontakt med oss för att medverka i Food Tech 2019, säger Annika Grälls på Alfred Nobel Science Park.

Food Tech 2019 anordnas i samarbete mellan Alfred Nobel Science Park och branschtidningen Dagens Industri. I våras arrangerades det första eventet, vars mål är att lyfta innovationer, digitalisering och teknisk utveckling inom livsmedelskedjan.

– Hållbar tillväxt är beroende av innovation. De två områden som är prioriterade för just vår region är digitalisering och livsmedel ­– och tillsammans blir det Food Tech, säger Annika Grälls, som är profilområdesansvarig för Mat och måltid på Alfred Nobel Science Park.

Pitchvinnare får åka till Hongkong

Ett tecken på att eventet blev lyckat är att arrangörerna kan växla upp rejält inför nästa års mässa.

– En nyhet är att vi, via samverkan med Sveriges generalkonsulat i Hongkong, kan erbjuda vinnaren av pitchtävlingen att få åka till Hongkong för att pitcha sin idé för investerare där och möta andra foodtech-företag, säger Annika Grälls.

Nu står det också klart att även Invest Stockholm, som är en del av Stockholm Business Region, kommer att medverka på Food Tech 2019.

– Invest Stockholms ambition att bli en global hub för Food Tech liksom San Fransisco, Hongkong och några till världsstäder. Att de vill vara med är ett kvitto på det genomslag som det senaste Food Tech-eventet fick, säger Annika Grälls och fortsätter:

– Det är jättespännande med dessa nya partners samtidigt som det jätteroligt att fortsätta arbeta tillsammans med Dagens Industri, Fazer Food Service och Swedbank.

Invest Stockholm: ”Örebro aktiv vad gäller innovation”

Irena Lundberg, affärsutvecklare med ansvar för klustersamverkan på Invest Stockholm, berättar att de märkt av att Örebroregionen har en stark livsmedelsindustri och är aktiv i frågor som rör digitalisering och innovation. Foodtech är ett fokusområde och Örebro deltar i det regionala nätverket Stockholm Business Alliance, så när Invest Stockholm fick höra om eventet Food Tech 2019 fanns det ingen tvekan om att de ville vara med.

Marlène Sellebråten, projektledare för digitala media på Invest Stockholm och redaktör för Stockholm Food Tech Report 2018, lyfter fram vikten av samarbete när det handlar om innovationer. På Food Tech 2019 kommer hon att presentera det starka ekosystem för innovationer som finns i regionen kring Örebro, Stockholm och Uppsala.

– Innovation svarar på ett behov men händer inte i ett vakuum. Här i Stockholmsregionen har vi ett mycket välfungerande och kollaborativt ekosystem, där unga foodtech-företag hittar riskvilligt kapital, nyfikna testkunder och stödjande offentlig sektor. Det är detta ekosystem vi ständigt behöver förnya och förbättra för att möta den globala konkurrensen, säger Marlène Sellebråten.

Relaterade Artiklar