Efter hävda restriktioner – Nu säljer vi hemmagymen
Hem GAMINGE-SPORT Nu säljer vi hemmagymen

Nu säljer vi hemmagymen

Publicerat av: Redaktionen

Hemmagymet verkar inte vara en av de saker svenskarna vill behålla efter pandemin.

I oktober ökade antalet annonser om hemmagym till försäljning med 26 procent.

Medianpriset inom kategorin Träning & Hälsa har också sjunkit med 8 procent, till 1100 kronor.

 

– Att träna hemma verkar det som att svenskarna känner sig färdiga med, vi ser just nu en dramatisk ökning av prylar kopplade till hemmaträning i hemmet som läggs ut till försäljning sedan restriktionerna släppte. Men tillhör man dem som inte vill trängas på gymmet så är det istället ett bra läge att passa på, säger Ebba Rosencrantz, pressansvarig på Blocket.

 

Efter hävda restriktioner – Nu säljer vi hemmagymen

Hemmagymet verkar inte vara en av de saker svenskarna vill behålla efter pandemin.

Trots att allt fler säljer sina hemmagym så tycks intresset för träning & hälsa kvarstå. Hantlar, roddmaskiner, löpband och spinningcyklar är fortfarande populära på Blocket och det är många som söker efter träningsartiklar. Leveransproblem kopplade till flaskhalsar i globala fraktled har gjort att det kan vara enklare att hitta det man behöver begagnat istället för nytt.

 

– Om du har träningsprylar hemma som du inte längre använder så finns det både pengar att tjäna och plats att vinna på att låta dem få ett nytt hem, säger Ebba Rosencrantz.

 

Och ska du sälja så kan Blockets lista över mest sökta saker inom Träning & Hälsa den senaste månaden ge en fingervisning om var intresset finns

 

 

Relaterade Artiklar